ΣΠΟΡ

Live η Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι - Όλες οι εξελίξεις

Live η Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι - Όλες οι εξελίξεις

Η Ελληνική Ολυμπιακή αποστολή ενώ διασχίζει τον Σηκουάνα μέσα σε πλοιάριο και εικονίζεται μέσα από videowall στις εξέδρες

AP Photo/Luca Bruno

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Παρίσι η λαμπερή Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, μία από τις κορυφαίες στιγμές της διοργάνωσης που συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και καθηλώσει τόσο το κοινό που βρίσκεται στις όχθες του Σηκουάνα, όσο και τους τηλεθεατές που παρακολουθούν από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία ιστορική Τελετή Έναρξης, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά, διεξάγεται σε ανοιχτό χώρο και την παρακολουθούν από κοντά περίπου 300.000 θεατές.

Με βάση όσα έχουν ήδη συμβεί, δικαιώνονται όσοι μιλούσαν για το φαντασμαγορικό σενάριο της «πλωτής» τελετής, καθώς οι αθλητές καταφθάνουν από τον Σηκουάνα στο Τροκαντερό διασχίζουν ένα μεγάλο μέρος της πόλης.

Οι αθλητές βρίσκονται πάνω σε σκάφη, ενώ ο καιρός είναι βροχερός, αλλά δεν υποχρέωσε τους διοργανωτές σε αλλαγή σχεδιασμού την τελευταία στιγμή.

Την ίδια ώρα, τα μέτρα ασφαλείας είναι «Δρακόντεια», καθώς αστυνομία και στρατός βρίσκονται σε επιφυλακή, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα των τελευταίων ωρών με το σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας, αλλά και τις απειλές για βόμβες και τον εντοπισμό εμπρηστικών μηχανισμών όπως επιβεβαίωσε η γαλλική κυβέρνηση.