Marie Harel: Το μουσείο τυριού Καμαμπέρ
Η Μαρί Χαρέλ σήμερα τιμάται από την Google καθώς αποτελεί την πρώτη γυναίκα που παρασκεύασε το τυρί Καμαμπέρ. Η Γαλλίδα τυροκόμος έμαθε την συνταγή για το γνωστό τυρί από έναν ιερέα ο οποίος είχε καταφύγει στο χωριό της κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.
Ένα πραγματικό σύμβολο της Γαλλίας, το Μουσείο Καμαμπέρ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής κληρονομιάς. Σε δύο μόλις αιώνες έχει καταφέρει να γίνει γνωστό όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Το Μουσείο Καμαμπέρ: