ΠΡΟΣΩΠΑ

Μ. Ζάκερμπεργκ: 16 σωματοφύλακες προστατεύουν τον Mr. Facebook

REUTERS/Carlos Garcia Rawlins/Files

O Mαρκ Ζάκερμπεργκ φαίνεται πως φοβάται για τη ζωή του εξαιτίας απειλών που δέχεται από  απογοητευμένους ή εξαγριωμένους χρήστες του Faceboοk. Για αυτό το λόγο έχει προσλάβει 16 σωματοφύλακες που δουλεύουν στο σπίτι του στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η Page Six επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον του μεγιστάνα του Facebook.

Άλλωστε τα θέματα ασφαλείας απασχολούν όλο και περισσότερο τους επιχειρηματίες και τα στελέχη που δραστηριοποιούνται στη Σίλικον Βάλεϊ. Όπως ανέφερε στην Page Six άνθρωπος που δραστηριοποιείται στο χώρο «όταν έχεις δημιουργήσει μια πετυχημένη ψηφιακή εφαρμογή επηρεάζεις τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Πολλοί άνθρωποι περνούν ώρες χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές. Αν έστω και ένα μικρό ποσοστό χρηστών δεν έχει ισορροπημένη συμπεριφορά αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε απειλές. Όλα τα στελέχη και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιριών δέχονται απειλές και τις λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη».

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα το Facebook χρησιμοποιούν περίπου 1 δις ενεργοί χρήστες σε ημερήσια βάση. Eπιπλέον, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η Page Six η χρήση του Facebook είναι πλέον αρκετά συνηθισμένος λόγος για τσακωμούς και διαζύγια. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί από τους χρήστες να κατηγορούν το Facebook για τα αρνητικά που συμβαίνουν στην προσωπική τους ζωή.

Άλλωστε σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Δικηγόρων Οικογενειακό Δικαίου το Facebook αποτελεί «την αδιαμφισβήτητη νούμερα ένα πηγή αποδείξεων απιστίας σε περιπτώσεις διαζυγίων.

Την ίδια στιγμή η ανασφάλεια του Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει εκνευρίσει τους γείτονες του στο δεύτερο διαμέρισμα του στο Σαν Φρανσίσκο. Πρόσφατα , τα μέλη της ασφάλειας του κατέλαβαν μόνιμα δύο κενές θέσεις πάρκινγκ για λόγους ασφαλείας, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση των περίοικων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης