ΠΡΟΣΩΠΑ

Λαρς Ρέμπιεν Σόρενσεν: Ο κορυφαίος CEO στον κόσμο

Facebook Company Profile

Στο Ρίτζφιλντ του Κονέκτικατ βρίσκεται ο κορυφαίος CEO στον κόσμο με βάση τη λίστα που καταρτίζει το Harvard Business Review.

Πρόκειται για τον Λάρς Ρέμπιεν Σόρενσεν, CEO της δανέζικης φαρμακευτικής εταιρείας Novo Nordisk που κέρδισε την πρώτη θέση στην κατάταξη καθώς αυτή βασίζεται στα μακροπρόθεσμα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα μιας εταιρείας αλλά και η απόδοσή της σε τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της διακυβέρνσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σόρενσεν βρέθηκε στη θέση που κατέλαβε πέρυσι ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο οποίος βρέθηκε φέτος στην 87η θέση της σχετικής λίστας λόγω της νέας μεθοδολογίας στην επιλογή.

Η απόφασή του που φέρεται να του έδωσε την πρωτειά αφορά στην επικέντρωση της εταιρείας του αποκλειστικά στη θεραπεία του διαβήτη, κάτι που βοήθησε εξαιρετικά τις πωλήσεις και εκτόξευσε την τιμή της μετοχής της εταιρείας του στα ύψη.

Η συγκεκριμένη εταιρεία της οποίας προΐσταται ο Σόρενσεν προσφέρει παράλληλα ινσουλίνη με μεγάλη έκπτωση σε καταναλωτές από αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ έχει υιοθετήσει διαφανείς και περιορισμένες πρακτικές πολιτικού lobbying.

Τη λίστα του περιοδικού με τους κορυφαίους CEO του κόσμου συμπληρώνουν ο Τζον Τσάμπερς της Cisco Systems, ο Πάμπλο Ίσλα της Inditex, ο Έλμαρ Ντέγκενχαρτ της Continental και ο Μάρτιν Σόρελ της WPP.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης