ΠΡΟΣΩΠΑ

Μισέλ Ρόμπερτς: Η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι της Ένωσης παικτών του NBA

EPA/JUSTIN LANE

Εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Παικτών του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ από τον Ιούλιο του 2014 η Μισέλ Ρόμπερτς είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το εν λόγω πόστο σε οποιαδήποτε επαγγελματική ένωση παικτών στη βόρεια Αμερική.

Διαδέχθηκε τον Μπίλι Χάντερ στη θέση αυτή, ο οποίος και εκδιώθηκε αφού του καταλογίστηκε ανεπάρκεια και νεποτισμός. Έχασε την υποστήριξη των παικτών με το λoκ άουτ της λίγκας το 2011. Η Ρόμπερτς έλαβε 32 από τις 36 ψήφους για την αναπλήρωσή του.

Ανήκει στο καθηγητικό προσωπικό της νομικής σχολής του Χάρβαρντ ενώ έχει μακρά επιτυχημένη θητεία ως μάχιμη δικηγόρος, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι μικρή είχε χόμπι να παρακολουθεί δίκες.

Το Washingtonian την χαρακτήρισε ως μια από τις καλύτερες και πιο έντιμες δικηγόρους της πολιτείας. Αποκαλεί τους μεγαλύτερους παίκτες του NBA, από τον Λεμπρόν Τζέιμς μέχρι τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Καρμέλο Άντονι ως "παιδιά" της.

Μεγάλωσε σε μια φτωχογειτονιά του Νότιου Μπρονξ με τα τέσσερα αδέλφια της και τη μητέρα της, Έλσι. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της έκανε γρήγορα σαφές πως έχει έρθει με σκοπό να ανανεώσει την ομάδα και να προστατέψει τους παίκτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης