ΠΡΟΣΩΠΑ

Πιτ Σάμπρας: Ο Ελληνοαμερικανός τενίστας που αρίστευσε στα παγκόσμια κορτ

EPA/DIEGO AZUBE

Ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών είναι Ελληνοαμερικανός και έγραψε πραγματικά ιστορία τη δεκαετία του '90 και έως τις αρχές της επόμενης.

Γεννημένος το 1971 στην Ουάσινγκτον από Έλληνες γονείς που μετανάστευσαν στην Αμερική από την Ελλάδα. Από πολύ μικρός είχε σαν είδωλο τον Ροντ Λέιβερ και σε ηλικία 11 ετών τον συνάντησε και έπαιξε μαζί του.

Ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικό τένις από τα 17 του χρόνια και η πορεία του ήταν τόσο ανοδική που μόλις σε ηλικία 19 ετών κατόρθωσε να κατακτήσει το αμερικανικό όπεν.

Κατέκτησε το US Οpen συνολικά 4 φορές αλλά εκεί που μάγεψε κυριολεκτικά και ήταν ασυναγώνιστος ήταν στο Wimbledon το οποίο και σήκωσε 7 φορές.

Άλλες 2 φορές κατέκτησε το Australian open ενώ είναι ενδεικτικό της κυριαρχίας του ότι παρέμεινε στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης για 286 εβδομάδες από το 1993 έως το 1998.

Στην ιστορία έμειναν οι μάχες του με τον Αντρέ Αγκάσι, ο Σάμπρας ωστόσο αναδείχθηκε νικητής σε 20 από τα συνολικά 34 παιχνίδια μεταξύ τους.

Το 2002 και σε ηλικία 31 ετών αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, έχοντας μόλις κατακτήσει μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό το τελευταίο του Grand Slam, στο Arthur Ashe της Νέας Υόρκης. Είναι παντρεμένος από το 2000 με την ηθοποιό Μπρίτζετ Ουίλσον έχοντας αποκτήσει δυο παιδιά και διαμένουν στην Καλιφόρνια.

Είχε γίνει ευρύτερα γνωστός για την ικανότητά του να κερδίζει πόντους σερβίροντας ή και ανεβαίνοντας στο φιλέ με την κίνηση "serve and volley".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης