ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης στο CNN Greece: Μέγα ζητούμενο η γρήγορη Δικαιοσύνη - Χίλιοι επιπλέον δικαστές στη μάχη

Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Η δικαστική χρονιά ξεκινά (16/09)  με την υλοποίηση ίσως της μεγαλύτερης αλλαγής που έχει γίνει στη Δικαιοσύνη τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο CNN Greece στην 88η ΔΕΘ.

Όπως είπε με την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας και την κατάργηση των Ειρηνοδικείων, χίλιοι περίπου δικαστές μπαίνουν στη μάχη για να διευκολυνθεί το έργο της απόδοσης δικαιοσύνης στον πρώτο βαθμό, εκεί δηλαδή όπου παρατηρούνται και οι μεγάλες καθυστερήσεις.

«Πιστεύω ότι αυτή η αλλαγή θα σημαδέψει και την επόμενη περίοδο. Πάνω σ’ αυτήν θα πατήσουν και οι άλλες μεγάλες αλλαγές. Γιατί το μέγα ζητούμενο για τη χώρα μας είναι να αποδίδει τη Δικαιοσύνη γρήγορα», τόνισε ο κ. Φλωρίδης.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ενδοοικογενειακή βία, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η ψήφισή του ενδεχομένως να καθυστερήσει λίγες ημέρες, προκειμένου να ενσωματωθεί σωστά στο εσωτερικό δίκαιο μια ευρωπαϊκή οδηγία, που θα οδηγήσει και σε ένα πια ολοκληρωμένο πλαίσιο.

Θύμισε ότι ήδη από την 1η Μαΐου λειτουργεί το βασικό πλαίσιο με τους νέους ποινικούς κώδικες και συνεπώς «υπάρχει ένα πλέγμα νομοθετημάτων ή διατάξεων που προστατεύει πάρα πολύ τα θύματα και προσπαθεί να προλάβει τα γεγονότα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης