ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης στο CNN Greece: Κοινός παρονομαστής των μέτρων, να προχωρήσει η Ελλάδα πιο γρήγορα

Εριφύλη Πετράκου Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Κοινός παρονομαστής των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα να προχωρήσει πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά και πιο δίκαια, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο CNN Greece στην 88η ΔΕΘ.

«Να ανεβούμε αρκετά σκαλιά ακόμα ψηλότερα και στο μέρισμα της ανάπτυξης να έχουν συμμετοχή όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση επικαιροποιεί την οικονομική της πολιτική, έχοντας στο μυαλό της την αντιμετώπιση οξυμένων ζητημάτων, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, το δημογραφικό, το στεγαστικό.

Πρόσθεσε πως στο μυαλό της κυβέρνησης βρίσκονται ιδιαίτερα, ορισμένα δίκαια αιτήματα κοινωνικών ομάδων, αλλά την ίδια ώρα δεν ξεχνά τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

«Πρέπει να προχωρούμε όσο αντέχει ο προϋπολογισμός, γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα είχε τον κίνδυνο να ξανακυλήσει στα προβλήματα της περασμένης δεκαετίας. Αυτή την ώρα έχουμε ανέβει πολύ, πολύ υψηλότερα σε σχέση με το 2019 και στόχος μας είναι να κρατήσουμε αυτή την πορεία με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.