ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης στο CNN Greece: Έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών

Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Ως έμπρακτη απόδειξη της απόφασης της κυβέρνησης να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας χαρακτήρισε, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο CNN Greece, το μέτρο που ανακοίνωσε o Πρωθυπουργός από την 88η ΔΕΘ, σχετικά με την αυτοτελή φορολόγηση των αμοιβών των εφημεριών.

«Είναι το μεγαλύτερο αίτημα των γιατρών του ΕΣΥ εδώ και πάρα πολλά χρόνια καθώς και το κεντρικό αίτημα των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων. Από την πρώτη στιγμή που πήγα στο υπουργείο Υγείας θεώρησα ότι είναι ένα δίκαιο αίτημα και είμαι πολύ περήφανος που επί θητείας μου γίνεται πραγματικότητα» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν λέω ότι αυτό λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά είναι μία έμπρακτη απόδειξη της απόφασης της κυβέρνησης, να στηρίξουμε το ΕΣΥ» υπογράμμισε.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως κατά τους 9 μήνες της θητείας του στο υπουργείο Υγείας έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις, μαζικά, «τις οποίες συζητάγαμε για 40 χρόνια».

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι το 2025 «σίγουρα θα είναι καλύτερη η εικόνα για τη δημόσια υγεία» συμπληρώνοντας: «Δεν λέω ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα αλλά θα είναι σίγουρα καλύτερη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης