ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη στο CNN Greece: Στα 20.000 ευρώ η πρώτη κλίμακα για το «Σπίτι μου 2»

Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Ακόμα περισσότερα νέα ζευγάρια αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι με οικογένειες θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2», καθώς όπως τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη στο CNN Greece διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια.

Ειδικότερα, η πρώτη κλίμακα για την ένταξη στο πρόγραμμα ξεκινά στις 20.000 ευρώ, για οικογένεια με παιδί θα φτάνει τις 28.000 ευρώ και θα επαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ ανά παιδί.

Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική μνεία για τις μονογονεϊκές οικογένειες. Σύμφωνα με την υπουργό, υπολογίζεται πως το πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2», θα καλύψει 15.000 οικογένειες.

Η κ. Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε ακόμα στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης με μηδενικό επιτόκιο, σημειώνοντας πως φτάνει τις 20.000 ευρώ για ανακαίνιση, αλλά και στις διευκολύνσεις για το άνοιγμα των κλειστών διαμερισμάτων, με την απαλλαγή από τον φόρο ενοικίου.

Αναφέρθηκε ακόμη στη στοχευμένη αύξηση στα επιδόματα παιδιού, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά και το επίδομα στέγασης, σημειώνοντας ότι πολύ σύντομα θα γίνουν οι εξειδικεύσεις των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τα μέτρα στήριξης που αναμένονται τον Δεκέμβριο, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως θα καλύψουν εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και τις οικογένειες με παιδιά.

«Οτιδήποτε έρχεται από την υπερφορολόγηση κάποιων μεγάλων εταιρειών, όπως έχει γίνει πρόσφατα, αλλά και οτιδήποτε μένει από την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να το γυρίσουμε πίσω στις ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε ευάλωτες ευπαθείς ομάδες», σημείωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης