ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος στο CNN Greece: Είμαι ταγμένος στην φύλαξη των συνόρων

Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών κατά 50% με 60% σε σχέση με πέρυσι και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πίεση που δέχεται η Ελλάδα, μίλησε στο CNN Greece ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Ελπίζω να μη γίνει το δραματικό εκείνο συμβάν που θα τις εκτοξεύσει, ένας δηλαδή γενικευμένος πόλεμος στη Μέση Ανατολή. Καταλαβαίνετε τι συνέπειες θα έχει αυτό στα μεταναστευτικά ρεύματα; Σε κάθε περίπτωση όμως, αντιμετωπίζουμε πίεση και προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την πίεση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε πως αποστολή του υπουργείου είναι να διασφαλίσει ότι υπάρχει μια αίσθηση τάξης και ασφάλειας και στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

«Επιτρέψτε μου και προσωπικά να δηλώσω ότι είμαι ταγμένος στην φύλαξη αυτών των συνόρων και από το νέο ρόλο εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε με τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε αυτό να ισχύει», σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στάθηκε ακόμη στο ζήτημα της νόμιμης μετανάστευσης για την πλήρωση θέσεων εργασίας που λείπουν από την ελληνική οικονομία, ιδίως στους τομείς του τουρισμού, της αγροτικής παραγωγής, του πρωτογενούς τομέα αλλά και στις υποδομές δηλαδή μεγάλα κατασκευαστικά έργα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι εξετάζονται τρόποι για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με την Αίγυπτο ώστε να έρθουν περισσότεροι εργαζόμενοι, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με χώρες όπως το Βιετνάμ, την Ινδία και τις Φιλιππίνες.

«Η νόμιμη μετανάστευση για να καλυφθούν θέσεις εργασίας που χρειάζεται η ελληνική οικονομία, είναι ακριβώς μια μεγάλη τόνωση που θα μπορούσε να βελτιώσει την αποδοτικότητα της ελληνικής οικονομίας σε τομείς κρίσιμους όπως οι κατασκευές. Έχουμε μεγάλα έργα να κάνουμε και αυτά δεν μπορούν να γίνουν αν δεν έρθουν ειδικοί εργαζόμενοι με συγκεκριμένες τεχνικές ειδικότητες για να τα διεκπεραιώσουν», τόνισε ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης