ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης στο CNN Greece: Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θρέφεται μόνο από συγκρούσεις

Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη άσκησε ο Κώστας Ζαχαριάδης μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συνυπογράφει και την πρόταση μομφής που κατατέθηκε κατά του προέδρου του κόμματος.

Μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο της ΔΕΘ, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε πως υπάρχουν μια σειρά από λόγοι που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πηγαίνει στη λάθος κατεύθυνση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί και βυθίζεται. Νομίζω ότι είναι η ώρα αυτό να το ανατάξουμε και να το αναστρέψουμε πριν η ζημιά γίνει μεγαλύτερη, πριν χαθούν μέσα σε λίγες εβδομάδες ή σε λίγους μήνες όλα αυτά τα οποία χτίσαμε με κόπο ολόκληρα χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στηλίτευσε τα εσωτερικά ζητήματα που συνεχώς προκύπτουν από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις προσβλητικές αναφορές Κασσελάκη κατά του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Φαίνεται ότι η ηγετική ομάδα θρέφεται μόνο από συγκρούσεις στο εσωτερικό, ενώ η ανάγκη αυτή τη στιγμή για το κόμμα, για τον χώρο είναι η εξωστρέφεια, ο σαφής και οργανωμένος πολιτικός λόγος».

Για την υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη για την προεδρία του κόμματος, διερωτήθηκε τι μεσολάβησε από τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές, οπότε ο βουλευτής Χανίων είχε «επιβάλει» τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Περιμένω με προσοχή να τον ακούσω» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη διαγραφή και την επαναφορά του κ. Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι για το θέμα αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είχε ισχυριστεί πως δεν έχει καμία σχέση η διαγραφή του με την υπόθεση της Αθηνάς Λινού.

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η τοποθέτησή του Κώστα Ζαχαριάδη σχετικά με τη συνεργασία με δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, που φαίνεται πως απορρίπτουν τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο Παύλος Πολάκης.

«Εγώ είμαι απολύτως βέβαιος ότι η επιλογή της διαπλοκής είναι να είναι πολυδιασπασμένη και πολύ τεμαχισμένη η αντιπολίτευση. Και νομίζω ότι αν υπάρξουν συνθετικές διαδικασίες που κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρξουν συνθετικές διαδικασίες, ο κινητήριος μοχλός θα είναι ο λαϊκός παράγοντας», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης