ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρίδης: Στόχος είναι το Υπερταμείο να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία

Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Στα επόμενα βήματα, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του Υπερταμείου, καθώς και στον ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσει, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Υπερταμείου, Στέφανος Θεοδωρίδης, μιλώντας στο CNN Greece, στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ.

«Το Υπερταμείο μπαίνει στην τρίτη φάση εξέλιξής του και σε αυτή την καινούρια φάση η αποστολή είναι διπλή» σημείωσε ο κ. Θεοδωρίδης, εξηγώντας πως αφενός είναι να παίξει τον ρόλο του καταλύτη, ώστε να επιταχυνθεί η αναδιαμόρφωση των εταιρειών του και ταυτόχρονα, με τη δημιουργία του επενδυτικού του πυλώνα, το Υπερταμείο να μπορέσει να αξιοποιήσει πολλαπλασιαστικά, χρήματα που θα έχει τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη ο στόχος είναι «το Υπερταμείο να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία, αυξάνοντας το συνολικό κοινωνικό μέρισμα».

Σε ό,τι αφορά το έργο της ανάπλασης της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του Υπερταμείου αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα μέχρι την εκκίνηση των εργασιών το 2026 επισημαίνοντας πως στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να δημιουργηθούν 1.500 νέες θέσεις εργασίας. «Στόχος είναι η πόλη να αποτελέσει έναν προορισμό για συνέδρια και εκθέσεις όλο τον χρόνο» υπογράμμισε ο Θεοδωρίδης, κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα «πολύ σημαντικό, σύνθετο έργο που θα δώσει πολύ μεγάλη, οικονομική και κοινωνική, πνοή στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα».

Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας της ΕΤΑΔ, ο κ. Θεοδωρίδης σημείωσε ότι «βρισκόμαστε στην τελική φάση επιλογής του αναδόχου project manger» και πως μέχρι το τέλος του 2024, θα έχει γίνει η ανάθεση.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης