ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης στο CNN Greece: Δεν είμαστε θαυματοποιοί, αλλά λύνουμε τα περισσότερα προβλήματα

Εριφύλη Πετράκου Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για την κυβέρνηση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο CNN Greece στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τόνισε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε το μέσο μισθό στα 1.046 και πλέον ανέρχεται σε περίπου 1.300 ευρώ, ωστόσο αυτές οι αυξήσεις δεν φαίνονται τόσο λόγω της πληθωριστικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως η φιλοσοφία της κυβέρνησης στο εισόδημα, είναι να μεγαλώσει την «πίτα».

Αναφέρθηκε στις 500.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν μέσα σε πέντε χρόνια και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες.

Προανήγγειλε παρεμβάσεις στον τρόπο χορήγησης των επιδομάτων, αλλά και για την όσο το δυνατό μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «αποτυπώνουν μια πραγματικότητα την οποία δεν πρέπει να υποτιμούμε». Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει προβλήματα πολύ σημαντικά, τα οποία «πολύ δύσκολα τα κερδίζεις όλα».

«Δεν είμαστε θαυματοποιοί, αλλά θεωρούμε ότι μπορούμε να λύσουμε τα περισσότερα από αυτά (τα προβλήματα). Για μένα το κυριότερο και αυτό το οποίο περιμένουν να δουν οι πολίτες, κυρίως των παραγωγικών ηλικιών, στις γενιές στις οποίες ανήκω και εγώ, των 30, των 40, των 50 που είναι αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας, είναι να βρουν και πάλι την ελπίδα τους, το όραμά τους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν επαναπαύεται γιατί τα προβλήματα είναι πολλά, ωστόσο αισιοδοξεί γιατί «έχουμε σχέδιο και έχουμε ήδη αποτελέσματα».