ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας στο CNN Greece: Μικρές οι απώλειες από την πανώλη - Λάβαμε εύσημα από την Κομισιόν

Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Για τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα αλλά και για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο,  μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας στο CNN Greece, στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τόνισε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει το μεγάλο, προσωπικό του ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα.

«Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, νομίζω ότι ένα από τα δικά του χαρακτηριστικά της δικής του πολιτικής διαδρομής είναι ακριβώς ότι οι στόχοι που θέτει κάθε φορά, είναι στόχοι οι οποίοι συναντιούνται με την πραγματικότητα», σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της πανώλης των αιγοπροβάτων και τα μέτρα που κλήθηκε να λάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να προστατεύσει το ζωικό κεφάλαιο της χώρας.

Ο υπουργός τόνισε ότι η χώρα μας κατάφερε οι απώλειες να είναι μικρές σε σχέση με τον κίνδυνο που υπήρχε, καθώς τελικά θανατώθηκε μικρός αριθμός ζώων.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη Ρουμανία που έχει αντίστοιχο ζωικό κεφάλαιο με την Ελλάδα, θανατώθηκε δεκαπλάσιος αριθμός ζώων, ενώ η χώρα μας έλαβε και εύσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της πανώλης των αιγοπροβάτων.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης