ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Home for Cooperation: Ένα σπίτι που φέρνει κοντά Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους

Κώστας Πλιάκος - CNN Greece

Εντός της Πράσινης Γραμμής στην Λευκωσία, απέναντι από το εμβληματικό ξενοδοχείο Ledra Palace όπου σήμερα χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του ΟΗΕ, βρίσκεται ένας ιδιαίτερος χώρος που συμβολίζει τις προσπάθειες επούλωσης του τραύματος του 1974 και τις ειρηνικής συνύπαρξης των δυο κοινοτήτων.

Το «Σπίτι της Συνεργασίας» (Home for Cooperation) είναι ένα κοινωνικό-πολιτιστικό κέντρο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ουσιαστικό παρέχει χώρο σε όλες τις κοινότητες της Κύπρου να συνευρεθούν, να συνομιλήσουν, να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικά προγράμματα.

Η Άντρι Χριστοφίδη και η Χαϊριγιέ Ρουσγάρ εκτελεστική διευθύντρια και εκπρόσωπος τύπου αντίστοιχα του Home for Cooperation, μιλούν στο CNN Greece για τις προσπάθειες σύγκλισης των, όχι πλέον μόνο δύο, κοινοτήτων της Κύπρου καθώς και για τις προσπάθειες να ενισχύσουν την συνδημιουργία της κοινωνίας των πολιτών.

Η Άντρι Χριστοφίδη και η Χαϊριγιέ Ρουσγάρ εκτελεστική διευθύντρια και εκπρόσωπος τύπου αντίστοιχα του Home for Cooperation

CNN Greece

Η κυρίες Χριστοφίδη και Ρουσγάρ, τονίζουν ότι παρά το άνοιγμα των σημείων διέλευσης οι δυο κοινότητες μεγαλώνουν χωριστά, με διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα, διδάσκονται διαφορετικές ιστορίες ενώ τα σημεία ελέγχουν έχουν αρχίσει να θεωρούνται μια κανονικότητα αποδεκτή ως λύση του Κυπριακού.

Το Home for Cooperation ιδρύθηκε το 2011 και μέχρι τώρα έχει προβεί σε εκατοντάδες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις που φέρνουν κοντά τις διαφορετικές κοινότητες στην Κύπρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης