ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης στο CNN Greece: Ούτε ο Μητσοτάκης δεν κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά του

Εριφύλη Πετράκου Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Συγκλίσεις, συνεργασίες και «γέφυρες» με το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού ολοκληρωθούν οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στα δύο κόμματα, όπως τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο CNN Greece.

«Σεβόμαστε τις διαδικασίες των άλλων κομμάτων και δεν παρεμβαίνουμε με οποιονδήποτε τρόπο, ολοκληρώνουμε κι εμείς τις δικές μας διεργασίες και είναι σε εξέλιξη ένας διάλογος για την επόμενη ημέρα, που εμείς έχουμε την ευθύνη ως μεγαλύτερο κόμμα και στις ευρωπαϊκές εκλογές αλλά και στις τελευταίες δύο εθνικές εκλογές, να πάρουμε την πρωτοβουλία», σημείωσε.

Εξέφρασε το σεβασμό του για όλους τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και ξεκαθάρισε πως δεν θέλει με οποιονδήποτε τρόπο -ιδίως επειδή υπάρχει και η καλή συνεργασία με τον Χάρη Δούκα στο δήμο Αθηναίων, να παρέμβει στα εσωτερικά της Χαριλάου Τρικούπη.

Χαρακτήρισε «απόλυτα σωστή» την απόφασή του να στηρίξει τον κ. Δούκα στον β’ γύρο των εκλογών στην Αθήνα κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη «κατά το γαλλικό μοντέλο», κάνοντας λόγο για μια «προοδευτική συνεργασία στην αυτοδιοίκηση που πρέπει να προχωρήσει μέχρι το τέλος».

«Τώρα μπορεί να ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε μετά τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν έχει» το 41% αλλά το 28% και πλέον αντιμετωπίζει και εσωτερικά προβλήματα.

«Τώρα μπορεί να ηττηθεί και η πτώση συνεχίζεται. Αυτό που δεν έχει συντελεστεί είναι η αντίστροφή πορεία από το δικό μας χώρο», σημείωσε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως η ήττα των συντηρητικών πολιτικών απαιτεί γέφυρες και όχι ο καθένας μόνος του.

«Ενεργός πολιτικός ο Τσίπρας - Δεν είναι καν 50 χρονών»

Για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε πως είναι νέος, «δεν είναι καν 50 χρονών», είναι ενεργός πολιτικός και πως ο ίδιος θα αποφασίσει για τον εαυτό του.

«Πήρε νομίζω μια πολύ σπουδαία πρωτοβουλία με το Ινστιτούτο. Ήρθαν σημαντικοί ευρωπαίοι ηγέτες από τον σοσιαλιστικό χώρο, οικολόγοι, από την ευρύτερη αριστερά και νομίζω ότι αυτή του η απόφαση να συμβάλει στην παραγωγή πολιτικής και στην παραγωγή ιδεών, είναι πάρα πολύ σημαντική και μας γεμίζει όλους με αισιοδοξία και χαρά».

Απαράδεκτη η συμπεριφορά Πολάκη – Να μην βάζουμε αυτογκόλ

Ο κ. Ζαχαριάδης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη σε βάρος της γραμματέως της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα και πρόσθεσε πως σωστά της ζήτησε συγγνώμη ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αντί να συζητάμε για την ακρίβεια -που υπάρχει ένας κόσμος που δεν μπορεί να πάει διακοπές, υπάρχει ανεπάρκεια μεγάλη στο ζήτημα της δημόσιας υγείας, συζητάμε τα αυτογκόλ. Δεν ξέρω, ας προβληματιστούν όλοι», σημείωσε.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό με τον κ. Πολάκη αλλά και το «ουστ» του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη από το βήμα της Βουλής, σχολίασε πως σε λίγο ο πολιτικός διάλογος «θα είναι με γρυλίσματα και με γαβγίσματα».

«Δεν ξέρω αυτό στο τέλος ποιον ευνοεί. Εγώ πιστεύω ότι κανένα δημοκρατικό κόμμα δεν ευνοείται από αυτή την κατάσταση», τόνισε.

Ούτε ο Μητσοτάκης δεν κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά του

Για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ούτε οι μεγαλύτεροι πολιτικοί αντίπαλοι δεν είχαν κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για μαύρα ταμεία. Πρόσθεσε πως η συζήτηση αυτή έκλεισε με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στα κομματικά όργανα και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα όπως τρέχοντα χρέη που πρέπει να μπουν σε μια σειρά.