Η Ζ. Κωνσταντοπούλου για την «Πλεύση Ελευθερίας»
«Η Πλεύση Ελευθερίας δεν είναι κόμμα κανενός είναι ένα κόμμα κίνημα που θέλει να αποτελέσει κομμάτι της κοινωνίας, σάρκα από τη σάρκα της κοινωνίας, να ενσαρκώσει το λαό», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στον Ανδρέα Παναγόπουλο και το CNN Greece.
Η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Πλεύσης Ελευθερίας δεν είναι καθόλου ουδέτερη και ότι θέλει να αλλάξει τις συνθήκες της ζωής που αυτή τη στιγμή κατατρύχουν την ελληνική κοινωνία. «Θέλει να αποτινάξει, να αντιπαλέψει, και να κατακρημνίσει αυτό το απολυταρχικό καθεστώς που λέγεται καθεστώς των μνημονίων», ανέφερε και πρόσθεσε πως η τοποθέτηση και ο αυτοπροσδιορισμός έχουν να κάνουν με το τι κάνει κανείς και όχι με το τι λέει.
«Απευθυνόμαστε κυρίως σε ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι, έτοιμοι, αποφασισμένοι να παλέψουν για τη ζωή και το μέλλον μας», σημείωσε.
«Λέμε ρητώς ότι θέλουμε να κυβερνήσουμε. Οι άνθρωποι που στάθηκαν στο ύψος της ευθύνης τους και του καθήκοντός τους, κυρίως αυτή την περίοδο που δοκιμάζεται και καταλύεται η δημοκρατία ήταν κυρίως άνθρωποι βγαλμένοι μέσα από την κοινωνία, όχι μέσα από κομματικούς σωλήνες. Αυτούς τους ανθρώπους θέλει να φέρει στην πρώτη γραμμή η Πλεύση Ελευθερίας».
«Η εκτίμησή μου είναι ότι αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα κόλπα και τις μεθοδεύσεις και τα τεχνάσματα προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Έχει αποδείξει ότι μοναδικό κίνητρο είναι η αγάπη για την εξουσία. Εκτιμώ ότι θα κάνουν το παν για να παραμείνουν στην εξουσία. Την ίδια στιγμή εκτιμώ ότι δεν θα αντέξουν για πολύ στην εξουσία», τόνισε.
«Το στοίχημα της Πλεύσης Ελευθερίας είναι να επιτύχει μια συλλογική και μαζική συμμετοχή της κοινωνίας», είπε ακόμα και τόνισε πως «Η πρώτη μας συμμαχία είναι με το λαό», ενώ όπως είπε «Δεν παραγνωρίζουμε τη σημασία άλλων δυνάμεων που εργάζονται από άλλο μετερίζι ή και με διαφοροποιημένη πολιτική τοποθέτηση προς τον ίδιο σκοπό».
«Το ερώτημα για τη δραχμή είναι ένα αποπροσανατολιστικό ερώτημα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «Το ζητούμενο δεν είναι μια οικονομική ανάπτυξη ή ανάκαμψη. Το πρώτο ζητούμενο είναι η αποκατάσταση της δημοκρατίας».
Η ίδια είπε πως δεν αναθεωρεί για τις απόψεις που είχε στο παρελθόν, ενώ μίλησε για βίαιη διακοπή της θητείας της «από τη σκηνοθεσία εκλογών μεταξύ της κυβέρνησης Τσίπρα, του προέδρου της Δημοκρατίας και των δανειστών», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε κάνει τα πάντα διαφορετικά, ωστόσο επέλεξε να κάνει τα ίδια πράγματα, κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.