ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Μεϊμαράκης: Κάνατε γρήγορα εκλογές για να μην μάθει ο κόσμος τα μέτρα

Ευ. Μεϊμαράκης: Κάνατε γρήγορα εκλογές για να μην μάθει ο κόσμος τα μέτρα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μειμαράκης κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για θρασύτητα. Μιλώντας στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως στη Σύνοδο Κορυφής ζήτησε την βοήθεια των αρχηγών για να ψηφίσει τα μέτρα η αντιπολίτευση.

«Στη συζήτηση με την Μέρκελ της είπε ότι το αδερφό κόμμα δεν θα ψηφίσει. Φτάσατε στο σημείο να φωνάζετε τη μαμά να μας κάνει ντα, εσείς ο αντιμερκιλιστής που βρίζατε όλη την ευρώπη», είπε ο κ. Μειμαράκης. Σφοδρή κριτική άσκησε ο Πρόεδρος της ΝΔ και για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο επισημαίνοντας πως «ότι είναι φόρος, περικοπές, υφεσιακό θα το καταψηφίζουμε. Οτι είναι θετικό θα το στηρίξουμε». Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως οδήγησε γρήγορα τη χώρα σε εκλογές για να μην καταλάβει ο λαός τη συμφωνία που είχε φέρει.

«Κανείς δεν γνώριζε που πάμε.. Μας λέγατε ότι η συμφωνία θα ερχόταν μετά τις 20 Αυγούστου. Ανοίξατε 13 τη βουλή και 14 είπατε να την ψηφισουμε. Για να μην ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Ας μην είχατε μεταθέσει τις πληρωμές των φόρων τον Οκτώβριο.. Υφαρπάξατε την ψήφο του λαού και δεν θα σας το συγχωρέσουμε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τα πόθεν έσχες των υπουργών ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως έγινε δικαστής. « Μας είπε ότι όλοι είναι αθώοι.Πως τα είδε αυτά; Εμείς πιστεύουμε σε μια δικαιοσύνη ανεξάρτητη. Και αυτή θα βγάλει τις αποφάσεις. Οχι η κυβέρνηση. Συμψηφισμοί από εμάς δεν υπάρχουν. Οποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι να τιμωρηθεί από οπουδήποτε και αν προέρχεται» δήλωσε. Οσον αφορά το πολυνομοσχέδιο ο κ. Μειμαράκης τόνισε πως η σημερινή κυβέρνηση συγκρούεται με την πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας ως παράδειγμα τη διάταξη των 100 δόσεων και τη σύνταξη στους υπερήλικες.

«Πως θα ψηφίσετε αλλα μετά από μερικούς μήνες;» διερωτήθηκε ο κ. Μειμαράκης ο οποίος και κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει την αλλαγή της στάσης της. «Η κυβέρνηση πρέπει να πει στον ελληνικό λαό γιατί έλεγε ψέματα προεκλογικά, ποιά διλλήματα βάλατε, ο ελληνικός λαός δεν ήξερε» τόνισε.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Μειμαράκης κατά της κυβέρνησης και για τα εθνικά θέματα με αφορμή την επιστολή Κοτζιά στα κόμματα με την οποία τους ζητά προτάσεις για την ονομασία των Σκοπίων. «Ζητά να διαπραγματευτούμε τα κόμματα; Για εμάς ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν κάνετε βήμα από εκεί. Οπως είναι και η φύλαξη των συνόρων. Η Μακεδονία είναι ελληνική», ξεκαθάρισε ο κ. Μειμαράκης.