ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλυψη από τον Σαμαρά για να μην παραιτηθεί ζητά ο Μεϊμαράκης

Κάλυψη από τον Σαμαρά για να μην παραιτηθεί ζητά ο Μεϊμαράκης
Ευρωκίνηση Στέλιος Μισίνας

Κάλυψη από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Α. Σαμαρά ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για να μην υλοποιήσει την απειλή του περί παραίτησης.

«Αν ο κ. Σαμαράς κάνει δήλωση σήμερα και πει ότι οι διαρροές στο «Έθνος» δεν τον εκπροσωπούν δεν θα παραιτηθώ. Αν αυτός που με πρότεινε, δεν με διόρισε, αίρει την εμπιστοσύνη του, εγώ οφείλω, με την δημοκρατική ευαισθησία μου, να παραιτηθώ. Εάν ο κ. Σαμαράς είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι μία διαρροή που δεν τον αντιπροσωπεύει τότε δεν θα έλεγα τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ στην εκπομπή «στον Ενικό» στον τηλεοπτικό σταθμό Star και τον Νίκο Χατζηνικολάου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρενέβη στην εκπομπή υποστηρίζοντας πως δεν έγινε καμία δήλωση εκ μέρους του κ. Σαμαρά και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης του απάντησε «αφού είσαι προνομιακός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά, να τον πάρεις τηλέφωνο και να του πεις να το διαψεύσει».

Κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη έλεγαν νωρίτερα το βράδυ, στο CNN Greece πως οι πρωινές δηλώσεις του ήταν σε ισχύ. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο κ. Μεϊμαράκης αισθανόταν απελευθερωμένος και πλέον θα μιλούσε ελεύθερα και με το όνομά τους.
Κατά τις ίδιες πηγές από την πλευρά του κ Μεϊμαράκη, στην συνεδρίαση της ΚΟ απόψε στις 19.00 ο κ. Μεϊμαράκης δεν είχε την πρόθεση και την ευθύνη θα την είχε ο γραμματέας της, κ. Γ. Πλακιωτάκης.

Στην εκπομπή ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τις επιθέσεις που δέχθηκε από τους συνυποψήφιους του, για το εκλογικό φιάσκο της Κυριακής. «Οι συνυποψήφιοι μου αισθάνθηκαν εκείνη την ώρα ότι μπορούν να το θεωρήσουν ένα πεδίο αντιπαράθεσης και ενώ το καράβι βούλιαζε με όλους μαζί, θέλησαν να μου ρίξουν μία κλωτσιά να πάω παρακάτω. Όλοι έλεγαν ότι έγινε επίτηδες αυτό. Ότι το υπονόμευσα. Εγώ είμαι ο πρόεδρος; Φαινόταν ότι κερδίζω, έχω εγώ κανένα λόγο να αυτοϋπονομευθώ;».

«Γιατί φώναζαν; αφού ξέρανε τα προβλήματα! Αφού όλοι ήξεραν για την εταιρεία, γιατί μου ζητάνε να παραιτηθώ;» διερωτήθηκε ο κ.Μεϊμαράκης, διευκρινίζοντας πάντως πως ο ίδιος θεωρεί ότι το πρόβλημα ήταν "τεχνικό και χωρίς δόλο", γι' αυτό και όπως ξεκαθάρισε θα κάνει μήνυση και αγωγή στην εταιρεία που ανέλαβε την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

«Όλοι ήξεραν από πριν ότι υπήρχε πρόβλημα με την εκλογική διαδικασία», παραδέχτηκε στην εκπομπή ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την αναβολή των εκλογών.

Στην ερώτηση όμως, «γιατί αφού όλοι το γνώριζαν δεν βγήκε κανείς δεν βγήκε να το πει το βράδυ του Σαββάτου;», ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «ήταν ήταν πολύ δύσκολο να πάρουμε το βάρος ματαίωσης των εκλογών», συμπληρώνοντας πως:

«Δεν υπάρχει κανένας δόλος, ήταν καθαρά αστοχία και ανικανότητα ορισμένων» ξεκαθάρισε, εκφράζοντας παράλληλα την λύπη του που ένα τεχνικό πρόβλημα μετατράπηκε σε μείζον πολιτικό ζήτημα.

Και ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος έπρεπε ήδη να είχε υποβάλλει την παραίτηση του και χαρακτήρισε «ανήθικη» την συμπεριφορά του Απόστολου Τζιτζικώστα που ζήτησε την παραίτηση του Α. Παπαμιμίκου.

«Μέσα στην ΚΕΦΕ υπάρχει ο κ. Παπαμιμίκος που στηρίζει τον κ. Τζιτζικώστα. Πρέπει να σταματήσει να λέει ότι δεν γνωρίζει τον κ. Παπαμιμίκο. Ο κ. Παπαμιμίκος μάζεψε τις υπογραφές για την υποψηφιότητα του. Και η ελάχιστη ανταπόδοση του κ. Τζιτζικώστα είναι να μπαίνει και λίγο μπροστά όταν έχει πρόβλημα ο φίλος σου και συμμαχητής σου».