ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αιχμές Μεϊμαράκη κατά Τζιτζικώστα - Σαμαρά

Νέες αιχμές Μεϊμαράκη κατά Τζιτζικώστα - Σαμαρά
Φωτογραφία αρχείου: Ο κ. Μεϊμαράκης κοιτά την κάμερα, ενώ κρατά το χέρι του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος απευθύνεται αλλού Ευρωκίνηση//PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

«Αν ο κύριος Σαμαράς δηλώσει ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ. Ήμουν πάντα μπροστά ακόμη και στις δύσκολες ώρες της παράταξης. Αν ο κύριος Σαμαράς μου ξαναδώσει την εμπιστοσύνη του, τότε δεν παραιτούμαι. Αν δεν πάρει δημόσια θέση ο Σαμαράς, τότε εγώ θα παραιτηθώ».

Η δήλωση αυτή ανήκει στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και την έκανε το βράδυ της Δευτέρας, στον τηλεοπτικό σταθμό Star, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως επί της ουσίας δεν υπαναχωρεί από τη θέση του και εμμένει στην παραίτησή του.

«Ο κ.Σαμαράς δεν με διόρισε, με πρότεινε» πρόσθεσε στην συνέχεια ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα άφησε σοβαρές αιχμές για τους συνυποψήφιους του, πως την ώρα που «το καράβι βούλιαζε, αυτοί πήγαν να τον ρίξουν στην θάλασσα».

Δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Έθνος, το οποίο είχε ρεπορτάζ που ανέφερε ότι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ Α.Σαμαρά ζητούν την παραίτηση του.

«Το να διαβάζω ότι ο πρόεδρος που με πρότεινε ζητά την παραίτηση μου, εξεπλάγην» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας παράλληλα πως ενοχλήθηκε από παρόμοιες δηλώσεις που έκαναν το πρωί της Δευτέρας οι κκ Τζιτζικώστας και Βορίδης.

«Γιατί φώναζαν; αφού ξέρανε τα προβλήματα! Αφού όλοι ήξεραν για την εταιρεία, γιατί μου ζητάνε να παραιτηθώ;» διερωτήθηκε ο κ.Μεϊμαράκης, διευκρινίζοντας πάντως πως ο ίδιος θεωρεί ότι το πρόβλημα ήταν "τεχνικό και χωρίς δόλο", γι' αυτό και όπως ξεκαθάρισε θα κάνει μήνυση και αγωγή στην εταιρεία που ανέλαβε την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μεϊμαράκης, αφού τόνισε πως "η ενότητα δεν είναι μόνο στα λόγια", κατηγόρησε τον Απόστολο Τζιτζικώστα για "χυδαίες" επιθέσεις εναντίον του.

Σε ερώτημα σχετικά με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, ο κ.Μεϊμαράκης υπενθύμισε ότι «από τον Σεπτέμβριο είπα, ότι δεν εμπιστεύομαι τον Ανδρέα Παπαμιμίκο».

Υπάρχει πάντως περίπτωση να υπάρξει τελικά έστω ένα είδος τηλεμαχίας αφού ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως την αποδέχεται για τον κ. Τζιτζικώστα μόνο.

Γεωργιάδης: Να παραδεχτεί ο Μεϊμαράκης πως έκανε λάθος που έμπλεξε τον Σαμαρά

Τη δική του εκδοχή για τα όσα συμβαίνουν εμφάνισε, στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή στο Star, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτσηε από τον συνυποψήφιό του, Β. Μεϊμαράκη να ζητήσει συγγνώμη γιατί έμπλεξε τον Αντώνη Σαμαρά στα τεκταινόμενα.

​«Όλοι ήξεραν από πριν ότι υπήρχε πρόβλημα με την εκλογική διαδικασία», παραδέχτηκε στην εκπομπή ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την αναβολή των εκλογών.

Στην ερώτηση όμως, «γιατί αφού όλοι το γνώριζαν δεν βγήκε κανείς δεν βγήκε να το πει το βράδυ του Σαββάτου;», ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «ήταν ήταν πολύ δύσκολο να πάρουμε το βάρος ματαίωσης των εκλογών», συμπληρώνοντας πως:

«Δεν υπάρχει κανένας δόλος, ήταν καθαρά αστοχία και ανικανότητα ορισμένων» ξεκαθάρισε, εκφράζοντας παράλληλα την λύπη του που ένα τεχνικό πρόβλημα μετατράπηκε σε μείζον πολιτικό ζήτημα

Ο βουλευτής της ΝΔ ξαναζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, διευκρινίζοντας πως «η ευθύνη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι μικρότερη από της ΚΕΦΕ γι’ αυτό και ζήτησα συνεδρίαση της ΚΟ», ενώ στο μέτρο που του αναλογεί αναλαμβάνει και ο ίδιος την ευθύνη που του αναλογεί.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Β. Μεϊμαράκη για τη σημερινή του στάση, λέγοντας:

«Εγώ στην θέση του κ.Παπαμιμίκου θα είχα παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας».

«Έκανε σήμερα τραγικό λάθος ο κ.Μεϊμαράκης. Όταν το καταλάβει θα πάρει τηλέφωνο τον κ.Σαμαρά και θα του ζητήσει συγγνώμη. Δεν έπρεπε ως αρχηγός κόμματος να λειτουργήσει ως ταύρος εν υαλοπωλείο, όταν διαβάζει ένα παραπολιτικό» δήλωσε ο κ.Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας ότι σε διάλογο που είχε με τον κύριο Σαμαρά, ο τελευταίος του είπε πως «δεν είναι ώρα για να ρίχνουμε λάδι στην φωτιά, αλλά είναι ώρα για ηρεμία και ψυχραιμία».

Ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε προσωπικά στον Απόστολο Τζιτζικώστα:

«Αποστολή μου σταμάτα να κάνεις ότι δεν ξέρεις τον κύριο Παπαμιμίκο που σε στήρίξε. Όταν έχει μια δυσκολία ο φίλος σου Αποστόλη μου πρέπει να μπαίνεις μπροστά» είπε, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον «φίλο» του Μάκη Βορίδη, ο οποίος υποστηρίζει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα.

«Ταιριάζουν με τον Βορίδη ,γι’ αυτό κάνουν τα ίδια» είπε με νόημα, καταγγέλλοντας ότι οι κ.κ Τζιτζικώστας και Βορίδης του έστησαν «πισώπλατη μαχαιριά»