ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα στη Βουλή για τα υπουργικά πόθεν έσχες

Άγρια κόντρα στη Βουλή για τα υπουργικά πόθεν έσχες
eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Έντονη αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ εξακολουθεί να προκαλεί η υπόθεση Σταθάκη και τα προβληματικά υπουργικά πόθεν έσχες.

Οι «εξηγήσεις» του υπουργού Οικονομίας για το αδήλωτο 1 εκατ. ευρώ, μετά από μέρες σιωπής, δεν έπεισαν, προκαλώντας άγρια κόντρα στην ολομέλεια της βουλής, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο με τα πρώτα προαπαιτούμενα μέτρα.

Τη σπίθα άναψε το καυστικό σχόλιο του αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη και η αναφορά του Νίκου Συρμαλένιου από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΠΑΣΟΚ του ’81 μεταλλάχθηκε σε ένα διαπλεκόμενο κόμμα και τώρα είναι απολειφάδι του κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ήταν έντονες με τον Ανδρέα Λοβέρδο να απαντά πως δεν μπορεί να απευθύνεται με ιταμό τρόπο σε κόμματα που έχουν παλέψει τα χρόνια της κρίσης, η οποία δεν έχει «χτυπήσει» τους ίδιους, όπως προκύπτει από τα πόθεν έσχες των υπουργών.

Αλεξικέραυνο στους δύο υπουργούς όρθωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς που σχολίασε πως «έχουν δοθεί πλήρεις εξηγήσεις και ερμηνείες κι όλα θα λυθούν με θεσμικό τρόπο».

«Δεν είστε άμεμπτοι, ούτε αθώες περιστερές και να σταματήσουν οι αναφορές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς», ήταν το σχόλιο του Γιάννη Βρούτση από τη ΝΔ.

Νωρίτερα, η αναφορά του Γιώργου Αμυρά σε «εκατομμυριούχο αριστερά», ξεσήκωσε αντιδράσεις στα έδρανα της συμπολίτευσης και το δεικτικό σχόλιο του αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη: «πρώτη φορά βλέπω να αισθάνονται προσβολή κάποιοι επειδή λένε κάποιον εκατομμυριούχο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ