ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλοι εναντίον όλων στη ΝΔ για τις εκλογές που δεν έγιναν

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε παλαιότερο στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα στη Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2015. Εν όψει εθνικών εκλογών, κανείς δεν φανταζόταν τότε το φιάσκο που θα ακολουθούσε τρεις μήνες μετά στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στη μία στα γραφεία του κόμματος, θα καταβληθεί προσπάθεια να καθοριστεί η πορεία προς τις εκλογές το επόμενο διάστημα και κυρίως να επανέρθει άμεσα η ηρεμία στην παράταξη.

Το χθεσινό φιάσκο με την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας, λόγω τεχνικών προβλημάτων, δημιούργησε ένταση και σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, ενώ δεν έλειψαν και οι κατηγορίες για πολιτικές ευθύνες που θα πρέπει να καταλογιστούν.

Σε κάθε περίπτωση, στη Λεωφόρο Συγγρού ευελπιστούν πως θα μπορέσουν να περιορίσουν και το πολιτικό κόστος που ενδέχεται να υπάρξει, αλλά και να βελτιώσουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει πλέον στο κόμμα, αλλά και σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.

Στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, πάντως, δεν αναμένεται να υπάρχει ήρεμο κλίμα, ενώ άγνωστη παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος και έχει συγκεντρώσει συνολικά τα πυρά.

Ο ίδιος, πάντως, μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και, μάλιστα, δήλωνε πως θα ήταν παρών και θα προήδρευε στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Από το περιβάλλον του κ. Παπαμιμίκου επεσήμαιναν πως το λειτουργικό σύστημα της εταιρίας είχε δουλέψει κανονικά στις δοκιμές και, μάλιστα, άφηναν αιχμές για... πολιτική παρέμβαση που οδήγησε στη ματαίωση της διαδικασίας.

Τι λένε οι υποψήφιοι πρόεδροι

Ήδη, πάντως, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων έχουν εκφράσει τις θέσεις που θα τηρήσουν και σήμερα στην επιτροπή.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε εξ αρχής ζητήσει να τηρηθεί το κατασταστικό και να συνεδριάσει εκ νέου άμεσα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για να καθορίσει νέα ημερομηνία εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συνεργάτες του υπενθυμίζουν πως ο κ. Μεϊμαράκης ήταν αυτός που είχε προχωρήσει σε καταγγελίες για τη διαδικασία που είχε επιλεγεί για την τεχνική εταιρία και πως, σε κάθε περίπτωση, ήταν αυτός που είχε ζητήσει την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει ουσιαστικά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και έχει προτείνει τη Μαριέτα Γιαννάκου για να αναλάβει τα διαδικαστικά μέχρι τις εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης και αυτός έχει ταχθεί υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.

Τη παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη έχει ζητήσει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος και πρότεινε να υπάρξει μια συνάντηση των τεσσάρων, κάτι που δεν έγινε πάντως αποδεκτό. Ο κ. Τζιτζικώστας είναι αυτός που έχει αποδώσει ξεκάθαρες ευθύνες για τα όσα έγιναν στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως αργά χθες το βράδυ από το περιβάλλον του ουσιαστικά κατηγορούσαν τον πρόεδρο της ΝΔ πως «κρύβεται».

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ζητήσει να κλείσουν άμεσα οι διαδικασίες για εκλογή του νέου προέδρου, αφήνοντας αιχμές προς πολλές πλευρές για τη σημερινή κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης