Σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας πρότεινε ο Χρυσόγονος
Τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, που θα υπάγεται στις εντολές του πρύτανη, πρότεινε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, με την ιδιότητα και του πανεπιστημιακού.
«Για το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου εφόσον προβλέπεται στο Σύνταγμα η αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων, θα έπρεπε να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία στην οποία θα πρέπει να ανατίθεται η φύλαξη» ανέφερε μέσω του ΣΚΑΪ. Βεβαίως, εξήγησε ο ευρωβουλευτής, δεν πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι οι πανεπιστημιακοί χώροι όπως έγινε πέρυσι με το κάμπινγκ στο ΑΠΘ.
«Οι φραστικές οξύτητες δεν ωφελούν... Η ανώτατη εκπαίδευση έχει μεγάλα προβλήματα που για να επιλυθούν πρέπει να καταστούν αντικείμενο διαλόγου μεταξύ των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, των φορέων της ακαδημαϊκής ενότητας, των ενώσεων των φοιτητών, του προσωπικού» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, ο νόμος του 2011 (νόμος Διαμαντοπούλου) δεν απέδωσε στην πράξη, καθώς φάνηκε ότι δεν αποδίδουν τα Συμβούλια των Πανεπιστημίων επειδή συνέβαλαν στη γραφειοκρατία.
Σχολιάζοντας την έφοδο του Ρουβίκωνα στη Βουλή, σημείωσε ότι «το πραγματικό πρόβλημα ασφάλειας δεν είναι να πετάξουμε τρικάκια, αλλά μολότοφ, η βία είναι το πραγματικό πρόβλημα». «Εμένα δεν με ενοχλούν τα τρικάκια, με ενοχλούν οι μολότοφ. Χώρος για να πετάς τρικάκια δεν είναι το προαύλιο της Βουλής, είναι η πλατεία Συντάγματος, αλλά τέλος πάντων δεν είναι αυτό το πρόβλημα» εξήγησε ο Κώστας Χρυσόγονος.
Τέλος, αναφορικά με τις δικαστικές περιπέτειες του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο κ. Χρυσόγονος επισήμανε ότι «στα μνημόνια δεν μπήκαμε επειδή το έλλειμμα φούσκωσε από το 13,5% στο 15,5% το 2009 θα μπαίναμε ούτως ή άλλως... Προφανώς μπήκαμε στα μνημόνια επειδή η χώρα είχε χάσει το παραγωγικό της μοντέλο».