ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η υποψηφιότητα του Κ. Μητσοτάκη ακολουθεί αυτή του Β. Μεϊμαράκη

ΑΠΕ

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ κατέθεσε και επίσημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε δηλώσεις του αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του τόνισε πως προσβλέπει σε ένα δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της ΝΔ.

«Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ ότι από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες μερικά από τα στελέχη που στήριξαν την υποψηφιότητά του είναι οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Γιώργος Κύρτσος, αλλά και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδης.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι το δεύτερο στέλεχος του κόμματος, μετά τον Βαγγέλη Μειμαράκη, που μπαίνει και επίσημα στην κούρσα για τη διαδοχή ενώ μέσα στην ημέρα θα καταθέσει και τη δική του υποψηφιότητα ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ήδη ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε να υπάρξουν όσο το δυνατό περισσότερες κάλπες σε όλη τη χώρα αλλά και η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έτσι ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή.

Οι Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης μάλιστα έχουν ζητήσει η διαδικασία να πάει πιο πίσω χρονικά και οι κάλπες να στηθούν στα μέσα Νοεμβρίου ώστε οι πολίτες να έχουν χρόνο να ενημερωθούν διεξοδικά για τις θέσεις και τις προτάσεις των υποψηφίων.

Την αντίθεσή του με αυτή τη λογική είχε επισημάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προβάλλοντας το ενδεχόμενο να υπάρξει κλίμα εσωστρέφειας στη ΝΔ, ο ίδιος πάντως φαίνεται διατεθειμένος να αποδεχθεί το αίτημα των συνυποψηφίων του.

Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν ο πρώτος που κατέθεσε την υποψηφιότητά του χθες αργά το απόγευμα παρουσιάζοντας σε γενικές γραμμές το σχέδιό του για τη νέα Νέα Δημοκρατία. Οπως είπε, όλοι οφείλουν να διαφυλάξουν την ενότητα και τις αρχές της παράταξης ενώ προέταξε τον εαυτό του ως τον υποψήφιο που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ την οποία υπηρετεί από τότε που ιδρύθηκε. Ο κ. Μεϊμαράκης πάντως, άφησε αιχμές για όσους “αφού εκμεταλλεύτηκαν τη ΝΔ κι έγιναν υπουργοί, την εγκατέλειψαν” αλλά και για όσους τα τελευταία χρόνια “έγιναν απολίτικοι επειδή το κομματικό χρώμα είχε θαμπώσει”. Ο κ. Μεϊμαράκης, χαρακτήρισε τη ΝΔ “θεσμικό πυλώνα” τονίζοντας πως ο ελληνικός λαός “ζητά μια ανανεωμένη, πειστική ΝΔ που διεκδικεί την ευθύνη της ελπίδας και την ελπίδα της ευθύνης”. Όπως είπε πάντως, μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου, τη μάχη σε επίπεδο κοινοβουλίου θα την δίνει ο ίδιος ενώ την άλλη εβδομάδα το κόμμα θα καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Άγνωστο παραμένει το αν τελικά ο κ. Γεωργιάδης θα μπει στην κούρσα για τη διαδοχή ενώ δεν επιβεβαιώνεται από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο η πληροφορία πως, έστω και την τελευταία στιγμή, θα αποφάσιζε να διεκδικήσει την αρχηγία στη ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης