ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κατάθεση του Ανδρέα Μαρτίνη στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ουδέν νεώτερον στα όσα έχει μέχρι τώρα δηλώσει σε συνεντεύξεις του, παρά το κλίμα που είχε καλλιεργήσει για μεγάλες αποκαλύψεις, δεν προσέθεσε ο Ανδρέας Μαρτίνης με την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας.

Ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν που παραμένει προφυλακισμένος για υπόθεση μίζας ύψους 3,2 εκατ. μάρκων που αφορά προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου, αλλά και για «φέσια» που προκάλεσαν νοσήλια «ευγενούς χορηγίας», στο σημερινό πρώτο μέρος της κατάθεσής του επανέλαβε τους γνωστούς ισχυρισμούς του για την άλωση του νοσοκομείου. Απέδωσε ευθύνες για την κακή οικονομική πορεία σε πρώην υπουργούς, τους οποίους όπως φάνηκε από επιστολές του που κατατέθηκαν στην επιτροπή, έσπευδε να ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στη σωτηρία του Ιδρύματος.

Για τον εαυτό του, όπως σχολίαζαν έμπειροι κοινοβουλευτικοί, επεφύλαξε τον ρόλο του «θύματος» πολιτικών και τραπεζικών συμφερόντων, καταγγέλλοντας ότι δέχεται έναν «ανηλεή πόλεμο για να λυγίσει».

«Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης του Ερυθρού Σταυρού, ο Ανδρέας Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν και μας έριξε μέσα και ο Άδωνις Γεωργιάδης μας σφράγισε πολύ καλά», ανέφερε. Αν και χαρακτήρισε «τίποτα» το τίμημα των 115 εκατ. ευρώ για τη μεταβίβαση του νοσοκομείου, δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί δεν συμμετείχαν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του που διακόπηκε λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, παραδέχθηκε ότι έλαβε από το τίμημα του πλειστηριασμού 35.000 ευρώ από τις αμοιβές που δεν είχε λάβει. Σε ότι αφορά στα λεγόμενα «κερασμένα» νοσήλια, διευκρίνισε πάντως, ότι το Ερρίκος Ντυνάν λάμβανε το ποσοστό που τα ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι οι ασθενείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης