ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ολοκληρώνουν τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι

ΝΔ: Ολοκληρώνουν τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι
Eurokinissi

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν να ανοίξουν οι κάλπες στη ΝΔ και οι υποψήφιοι ολοκληρώνουν σιγά σιγά τις περιοδείες τους και πραγματοποιούν τις κεντρικές προεκλογικές τους συγκεντρώσεις.

O Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα στο κλειστό του Αμαρουσίου την κεντρική του προεκλογική ομιλία ολοκλήρωσε αργά χθες το βράδυ την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως βυθίζει τη χώρα στην κρίση. O κ. Μεϊμαράκης συνεχίζει να κινείται θεσμικά αποφεύγοντας ουσιαστικά την αντιπαράθεση με τους συνυποψηφίους του και στοχοποιώντας τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ από τη Θράκη τόνισε ότι με το νέο νομοσχέδιο που συζητείται τώρα στη Βουλή, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος των πλειστηριασμών για την α’ κατοικία αναφέροντας με νόημα ότι το προεκλογικό σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», μετατράπηκε σε «Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη!». Όσον αφορά την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, αφού σημείωσε ότι αυτή η εξέλιξη πλήττει την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών προϊόντων, διερωτήθηκε ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Επανέλαβε πως τα επώδυνα αυτά μέτρα, οι πλειστηριασμοί και οι φορολογικές επιβαρύνσεις, έχουν την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου.
Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στον Αντέννα σήμερα το πρωί κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να αποτινάξουμε όπως είπε τις παλιές νοοτροπίες ξεκαθαρίζοντας πως την επομένη των εκλογών η ΝΔ θα είναι πιο ενωμένη από ποτέ.

«Η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει ένα δίλημμα. Τα τελευταία χρόνια όλο συρρικνώνεται. Η ΝΔ δεν καταφέρνει να μιλήσει στην κοινωνία. Στη Βουλή δεν έχουμε χάσει καμία μάχη» είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας τονίζοντας πως
«Η ΝΔ κλείστηκε στον εαυτό της, έγινε ένα κόμμα των λίγων κι άφησε απ’έξω όλα τα στελέχη που ήταν κοντά στην κοινωνία. Έγιναν αποκλεισμοί τα τελευταία χρόνια όλων των υγειών στελεχών, τα οποία ποτέ δεν τα ακούσαμε. Πηγαίναμε στα στελέχη μας μόνο όταν τους θέλαμε για ψήφους» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος, απάντησε ότι «πρέπει να μιλάμε με τους πολίτες που είναι από δεξιά, μέχρι κεντροδεξιά. Εγώ ανήκω στην κεντροδεξιά» είπε, τονίζοντας ότι «εγώ δέχομαι τη στήριξη στελεχών από όλα τα πεδία».

«Οι κκ Μητσοτάκης, Μεϊμαράκης και Γεωργιάδης εκπροσωπούν υποσύνολα της παράταξης» σημείωσε σχετικά με τους ανθυποψηφίους του. Την ανάγκη να σπάσει η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και η ΝΔ να ασκήσει ουσιαστική και σκληρή αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ. Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ενώ αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ επεσήμανε πως η παράταξη θα πρέπει να κινείται πιο γρήγορα και πιο δυναμικά.