ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Μητσοτάκη - Γαβρόγλου για την Παιδεία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράθυρο τροποποίησης του άρθρου για το Ισλαμικό Τέμενος αναφορικά με τη χρηματοδότησή του, ώστε να διασφαλίζεται η προέλευση των χρημάτων, άνοιξε ο Κώστας Γαβρόγλου μετά τη σχετική πρόταση που διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση επέκρινε με δριμύτητα τους κυβερνητικούς χειρισμούς στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας, μιλώντας για «πειράματα με το μέλλον των παιδιών», «πυροτεχνήματα», «ιδεοληψίες» και «προχειρότητα» και αναφερόμενος στο μουσουλμανικό τέμενος χαρακτήρισε «φάρσα» τη στάση των ΑΝΕΛ που καταψηφίζουν το άρθρο, ενώ ο βουλευτής τους και υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις το υπογράφει.

Επί της ουσίας της διάταξης, κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου είτε να την αποσύρει, είτε να την επαναδιατυπώσει. «Η διάταξη έτσι όπως είναι διατυπωμένη επιτρέπει σε αλλοδαπά πρόσωπα να χρηματοδοτήσουν, σας ζητώ είτε να την αποσύρετε για να συζητήσουμε το θέμα αυτό, είτε να την τροποποιήσετε, ώστε να υπάρχει κρατικός έλεγχος στο θέμα της χρηματοδότησης του τεμένους», είπε.

Θετικά έδειξε να αντιμετωπίζει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε μια «ειλικρινή ανησυχία».

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε τις εξαγγελίες Τσίπρα για τις πανελλήνιες εξετάσεις, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει σε μια φιέστα την κατάργησή τους και ο υπουργός Παιδείας πώς να το υλοποιήσει. «Οι δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου δεν υφίστανται κι αυτό είναι πρόβλημα, από τη λύση του θα δούμε τι εξετάσεις θα προκύψουν», απάντησε ο Κώστας Γαβρόγλου και πρόσθεσε πως οι εισαγωγικές εξετάσεις θα καταργηθούν γιατί το μόνο στοιχείο που τις διακρίνει είναι πως είναι αδιάβλητες. «Τυραννούν τα 18χρονα που δεν μπορούν να βγουν για ένα ποτό ένα Σάββατο βράδυ και δεν μπορούν να ερωτευθούν», σχολίασε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το συζητούμενο νομοσχέδιο «μας οδηγεί βήματα πίσω, καθώς επαναφέρει την αρχαιότητα ως σημαντικό κριτήριο επιλογής των διευθυντών». Επέκρινε δε, την κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη να υπάρχουν γνώσεις πληροφορικής για έναν υποψήφιο διευθυντή σχολείου, ενώ σε ότι αφορά στη συνέντευξη είπε ότι χρειαζόμαστε συνεντεύξεις δομημένες και οργανωμένες και όχι να γίνονται αφορμή η διοίκηση να επιλέξει τελικά η κυβέρνηση αυτούς που προτιμά και όχι όσους αξίζουν.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, γιατί οι 20 χιλιάδες απολυμένοι με κάτι τέτοια κόλπα απολύθηκαν», σχολίασε ο υπουργός Παιδείας και έκανε λόγο για ρητορεία χωρίς περιεχόμενο. Ανέφερε ακόμη, ότι το υπουργείο Παιδείας δεν ενισχύει την αρχαιότητα, αλλά την εμπειρία και αναρωτήθηκε αν ο πρόεδρος της ΝΔ έχει πιστοποιητικό υπολογιστών παρότι γνωρίζει τον χειρισμό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης