Λεβέντης: Αυτά είπε η γυναίκα μου για τον Τσίπρα και τον Καραμανλή
«Η σημερινή συνεδρίαση καταγράφεται στην ιστορία διότι δείχνει την αποτυχία 7 ετών. Δείχνει ότι περάσαμε 7 χρόνια άκαρπης λιτότητας. Και δείχνει επιπλέον ότι οι ξένοι δεν μας εμπιστεύονται όταν ζητούν μέτρα που αναφέρονται στο μέλλον. Και δεν μας εμπιστεύονται διότι είπαν οι πρωθυπουργοί ότι θα έκαναν μεταρρυθμίσεις και δεν έκαναν. Όταν από μία χώρα ζητούνται προκαταβολικά μέτρα, σημαίνει ότι έχει χάσει την αξιοπιστία της. Αυτά θα ήταν απαράδεκτα πράγματα. Εγώ θα παραιτούμουν αν ήμουν στην καρέκλα του πρωθυπουργού, γιατί δείχνει ότι δεν τον εμπιστεύεται η διεθνής κοινότητα» δήλωσε στην ομιλία του στη Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο Βασίλης Λεβέντης.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε ευθεία αναφορά στα αντίμετρα λέγοντας: «Γιατί προβάλετε τα αντίμετρα. Ο λαός ακούει και αντιλαμβάνεται ότι φοβάστε την πραγματικότητα. Τα αντίμετρα αν έλθουν, θα έλθουν εάν πετύχει το πρόγραμμα. Είναι λάθος που διαλέξατε αυτόν τον τρόπο. Τουλάχιστον η Δεξιά όταν έβαζε μέτρα αναλάμβανε και την ευθύνη. Είναι πρωτόγνωρο γι' αυτή την αίθουσα να διαλέγετε κρυψώνες».
Ο κ. Λεβέντης ανέφερε επίσης ότι φοβάται το 2017 για τις συντάξεις. Για το χρέος επανέλαβε ότι «τον Αύγουστο του 2018, εάν έχουμε κάνει τις μεταρρυθμίσεις, θα ρυθμίσουν το χρέος. Εσείς, όμως, μεγαλώσατε το θέμα του χρέους για να πείσετε σήμερα τους βουλευτές σας να ψηφίσουν» δήλωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε εκ νέου τη θέση του ότι δεν έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα επαγγέλματα και ότι πολλοί λαμβάνουν σήμερα παραπάνω από μία σύνταξη, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει γίνει καμία αξιολόγηση στο Δημόσιο.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
«Με το να συνεχίσουμε να πληρώνουμε αργόμισθους για να παίρνουν ψήφους τα κόμματα δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε από την κρίση. Αυτό είναι μάταιο» δήλωσε ο κ. Λεβέντης.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έθεσε και το ερώτημα «αν αγαπάμε το ευρώ» και επισήμανε ότι πρέπει να το ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση καθώς, όπως υποστήριξε, «η ιστορία Βαρουφάκη έχει αφήσει σκιές».
Πέραν αυτών ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στη ΝΔ, λέγοντας ότι «κάνει και αυτή τα λάθη της». Αναφέρθηκε ειδικότερα στην εξαγγελία για μείωση φορολογίας, λέγοντας ότι το πρώτο που χρειάζεται να κάνει η ΝΔ είναι να πείσει πώς θα φέρει επενδύσεις, «καθώς στο παρελθόν που κυβέρνησε δεν έφερε ουδεμία επένδυση».
Αναφερόμενος στην εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι η χώρα θα βγει σύντομα στις αγορές, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «θα κάνει ό,τι έκανε και ο κ. Σαμαράς. Δηλαδή, να φορτώσει τη χώρα με δανεικά με μεγάλο επιτόκιο».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε, επίσης και τη θέση του για μείωση των βουλευτών από 300 σε 200. «Διακόσιοι βουλευτές είναι επαρκείς για την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Λεβέντης.
Επιπλέον, ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του για αλαζονεία.
Τέλος, για το πολυνομοσχέδιο ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα παρά μόνο τη διάταξη που αφορά στην αύξηση της φορολογίας των βουλευτών και υπογράμμισε ότι θα σκεφτεί αν θα ψηφίσει και τη διάταξη για τους αγρότες.
"Αυτά μου είπε η γυναίκα μου για τον Τσίπρα και τον Καραμανλή"
Ο κ. Λεβέντης είπε μία ιστορία από την περίοδο που πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής και αφηγήθηκε τι του είπε η σύζυγός του μετά τη συνέντευξη που είχε δώσει στη ΔΕΘ .
«Όταν ο Κώστας Καραμανλής μιλούσε στη ΔΕΘ, ρωτήθηκε για τον κ. Βουλγαράκη, για το νόμιμο και ηθικό και απάντησε ο Καραμανλής ότι είναι νόμιμο και γυρίζει η γυναίκα μου και μου λέει "ο λαός πιστεύει στην ηθική, το νόμιμο δεν τον ενδιαφέρει καθόλου. Τώρα ο Καραμανλής τελείωσε"», είπε και πρόσθεσε: «Το ίδιο μου είπε και για εσάς κύριε Τσίπρα, όταν προσβάλατε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν είπατε ότι δεν τον νοιάζουν οι μειώσεις μισθών, οι φόροι γιατί δεν διαδηλώνει. Με την αλαζονεία μπορεί να κερδίσεις πολιτικό χρόνο αλλά η αλαζονεία προαναγγέλλει κακό τέλος για τον αλαζόνα».