ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Χρησμός" Σταθάκη για πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση του εκατομμυρίου

"Χρησμός" Σταθάκη για πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση του εκατομμυρίου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανοιχτό άφησε ο Γ. Σταθάκης το ενδεχόμενο να είναι το δεύτερο πρόσωπο υπουργού του οποίου η φορολογική δήλωση ελέγχεται από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής το βράδυ της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομίας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν συναρτάται το όνομά του με την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου και ο ίδιος δεν το επιβεβαίωσε αλλά ούτε και το διέψευσε.

Αρκέστηκε να δηλώσει ότι η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα εξετάζει το θέμα και ότι μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας δεν θα δηλώσει τίποτα. Από την απάντηση που έδωσε κυριάρχησε η αίσθηση, ωστόσο, ότι ο Γ. Σταθάκης είναι το δεύτερο πρόσωπο που εμπλέκεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2012 ο κ. Σταθάκης δεν είχε δηλώσει το ένα εκατομμύριο ευρώ στην εφορία, κάτι που έκανε τις επόμενες δυο χρονιές παρά τις εκ του αντιθέτου αρχικές ενδείξεις. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι είχε δώσει αυτά τα χρήματα σε συγγενικό του πρόσωπο για να προβεί σε επένδυση 2 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που ωστόσο δεν έγινε, λόγος για τον οποίο το πρόσωπο αυτό του το επέστρεψε.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι "δεν υφίσταται κανένα θέμα Σταθάκη" δίνοντας απόλυτη κάλυψη στον υπουργό Ανάπτυξης για τις φήμες αναφορικά με το πόθεν έσχες του υπουργού.

Για την υπόθεση ο Ν. Βούτσης δήλωσε: "Θα δείτε πόσο καθαρά είναι όλα αυτά και δεν έχουν σχέση με τις τηλεδίκες. Επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες Βουλής και θα τελειώσει η υπόθεση".