ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το ζήτημα του προσφυγικού συζήτησαν τηλεφωνικά Μέρκελ - Τσίπρας

 Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας και η Άγκελα Μέρκελ κυρίως για το προσφυγικό, αλλά και την οικονομία, σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου.

Την Πέμπτη οι δύο ηγέτες θα έχουν συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου βασικό θέμα στην ατζέντα είναι το προσφυγικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας αύριο μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο κορυφής με κορυφαίο θέμα στην ατζένα το προσφυγικό. Αναμένεται μάλιστα στο περιθώριο της συνόδου να έχει επαφή και με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ ενώ χθες προήδρευσε διυπουργικής σύσκεψης στο Μαξίμου που αποφάσισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της κατασκευής των κέντων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων.

Σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο όπου σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου πρότεινε στην Άγκελα Μέρκελ να ξεκινούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των μεγάλων προσφυγικών ρευμάτων στην ηπειρωτική Τουρκία.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης έγκειται στο ότι τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται από την στιγμή που οι πρόσφυγες βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ζήτησε από την Καγκελάριο να γίνεται στην Τουρκία η διαδικασία επανεγκατάστασης, όπως γίνεται τώρα στην Λέσβο. Ακόμη, πρότεινε για τα ελληνικά νησιά που γίνονται υποδοχείς προσφύγων να ισχύσουν κάποια αντισταθμιστικά οφέλη, ενδεχομένως και σε θέματα φορολόγησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να επισημάνει στην κ. Μέρκελ ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τους Αφγανούς πρόσφυγες που εισέρχονται στην χώρα μας από εμπόλεμες περιοχές ζητώντας να υπάρξει μέριμνα και γι’ αυτούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης