ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Μήνυμα ενότητας από τους 4 συνυποψηφίους

ΝΔ: Μήνυμα ενότητας από τους 4 συνυποψηφίους
Eurokinissi

Μήνυμα ενότητας επιχειρούν να στείλουν με ανακοίνωσή τους μετά τη συνάντησή τους και πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ.

"Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του καταστατικού. Αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου", επισημαίνουν.

Σε δήλωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για εξαιρετικό κλίμα και ένα σαφές μήνυμα ενότητας. "Η ΝΔ προχωρά μπροστά ενωμένη, αυτό θέλει η βάση της ΝΔ και αυτό θέλει και η Ελλάδα". Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη πιθανόν να υπάρχει μια παράταση δύο ημερών για την επιλογή της εταιρίας που θα τρέξει το έργο. "Επί της ουσίας δεν υπάρχει διαφωνία, η ΝΔ προχωρά ενωμένη", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η επιχείρηση αλλαγής κλίματος, παρά την εσωκομματική διαμάχη, είχε διαφανεί και λίγο νωρίτερα όταν ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ο ίδιος ότι επιστρέφει ο εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ κάνοντας λόγο για χθεσινή του παρέμβαση που επέβαλλε τη διαφάνεια και τη νομιμότητα.

Νωρίτερα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε ξεκαθαρίσει πως "οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου, με τον τρόπο που ορίζει ρητά το καταστατικό, με απόλυτη διαφάνεια, με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκλογή του 2009 και με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΦΕ και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων".

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Κώστας Τσιμάρας είχε σπεύσει να διευκρινίσει σχετικά με τη διαδικασία επιλογής της εταιρείας για τη μηχανογραφική υποστήριξη της εκλογής νέου προέδρου ότι η ΚΕΦΕ ομόφωνα αποφάσισε ότι αύριο θα ανοιχτούν οι κλειστές προσφορές των εταιρειών που θέλουν να μετάσχουν στη διαφανή διαγωνιστική διαδικασία.

"Κάθε άλλο που λέγεται και γράφεται εξακολουθεί να βλάπτει την τιμή και την υπόληψή μου και ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης που ισοπεδώνει με τις πολιτικές της τα λαϊκά στρώματα", πρόσθεσε.