ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί βουλευτική τροπολογία στη Βουλή

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιδράσεις προκαλεί βουλευτική τροπολογία που έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση σύμφωνα με την οποία εταιρίες στις οποίες μεταβιβάζονται περιουσιακά στοιχεία του κράτους στο πλαίσιο διαδικασιών αποκρατικοποίησης απαλλάσσονται από παραβάσεις λαθρεμπορίας που τελέστηκαν κατά την περίοδο που το περιουσιακό στοιχείο ήταν υπό κρατική ιδιοκτησία.

Τόσο η ΝΔ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη που έκανε αποδεκτή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, κάνοντας λόγο για οσμή σκανδάλου και υποψία διαφθοράς. Καταλόγισαν δε, κουτοπονηριά στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι επειδή δεν είχε το θάρρος να φέρει η ίδια προς ψήφιση την ρύθμιση, την «χρέωσε» σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιατί δεν έχετε θάρρος να την φέρετε εσείς; Που νομίζετε ότι νομοθετείτε; Στη Μποτσουάνα; Τι χάλια είναι αυτά; Ποιοι κρύβονται πίσω από τη ρύθμιση που δεν συνοδεύεται, αφού πρόκειται για βουλευτική τροπολογία από την έκθεση του ΓΛΚ;», αναρωτήθηκε ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ, ενώ την απόσυρσή της ζήτησαν Βασίλης Κεγκέρογλου και Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς η ρύθμιση μόνο αθώα δεν είναι. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μάλιστα, προειδοποίησε την κυβέρνηση πως εάν την δεν αποσύρει, θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Να μην κάνει αποδεκτή την τροπολογία Δημητριάδη που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ζήτησε από τον Δήμο Παπαδημητρίου ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι.

Αργά το απόγευμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης που κατέθεσε την επίμαχη τροπολογία απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι δεν είναι χαριστική. Υποστήριξε ότι στόχος της ρύθμισης είναι να βοηθήσει τους νέους επενδυτές να διατηρήσουν την επιχείρησή τους απαλλαγένη απο ευθύνες που δεν φέρουν οι ίδιοι αλλά οι προηγούμενες διοικήσεις τους.

Η κυβέρνηση πάντως, δεν έκανε πίσω. «Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για την τροπολογία Δημητριάδη, ότι είναι φωτογραφική ή ότι υπάρχει διαφθορά, εγώ δεν γνωρίζω τίποτα και δεν υποψιάζομαι τίποτα», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμος Παπαδημητρίου και έκανε γνωστό ότι αποδέχεται την ρύθμιση, προκαλώντας αντιδράσεις στα έδρανα της αντιπολίτευσης. «Δεν ντρέπεσαι», ακούστηκε να φωνάζουν βουλευτές.

Μετά πάντως από πολλές αντεγκλήσεις, αιτήματα για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσαν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη για την επίμαχη τροπολογία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για το σύνολο του νομοσχεδίου. Οι ονομαστικές ψηφοφορίες θα διεξαχθούν το πρωί της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης