ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για αντιεξουσιαστές και προσφυγικό

Τσίπρας για αντιεξουσιαστές και προσφυγικό
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο βήμα της Βουλής EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Σαφές και αυστηρό μήνυμα σε όλους όσοι κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τους επιτρέψει να καπηλευθούν τους αγώνες των πολιτών, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ειδική εκδήλωση στην ολομέλεια της Βουλής για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για να επιτεθεί στους αντιεξουσιαστές που απειλούν θεούς και δαίμονες.

«Καμώνονται τους δήθεν υπερασπιστές του λαού, αλλά δεν τους επιτρέπουμε να μιλούν στο όνομα του λαού και να θεωρούν ότι έχουν την απόλυτη εξουσία στη ζωή και το θάνατο», είπε, ενώ επιτέθηκε και στη Χρυσή Αυγή που προσβάλλει, λοιδορεί και βυσσοδομεί πάνω στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αντίθεση του με τη λογική των κλειστών συνόρων και των φραχτών για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών από τη Συρία μετά και το μακελειό στο Παρίσι, ζητώντας να απομονωθούν οι ακραίες και ρατσιστικές φωνές τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη. «Η αλληλεγγύη δεν έχει χρώμα και διαβατήριο, στη δύσκολη συγκυρία οφείλουμε να αναλογιστούμε τη βαρύτητα λόγων και πράξεων και η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών είναι ο μόνος τρόπος για την ανθρωπιστική τραγωδία που προκαλούν οι προσφυγικές ροές», είπε
και πρόσθεσε πως η ήττα της Ευρώπης από τρομοκράτες θα έρθει αν η Ε.Ε. γυρίσει στο συντηρητισμό των κλειστών συνόρων και φραχτών.

Τόνισε δε, πως το σύνθημα του Πολυτεχνείου για «ψωμί,παιδεία και ελευθερία» εκτός από επίκαιρο μήνυμα, αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση που θα το κερδίσει. «Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να διατηρηθεί ζωντανή η προσδοκία για μια καλύτερη ζωή, για να βγει η χώρα από καθεστώς επιτροπείας και να μπει σε τροχιά σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, η Βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας στο Παρίσι με το Νίκο Βούτση να εκφράζει τον αποτροπιασμό του και τη συμπαράσταση του στο γαλλικό λαό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ