ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Μπαργιώτας

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Μπαργιώτας
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως αναμενόταν άλλωστε εδώ και καιρό, προσχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας που είχε αποχωρήσει πριν λίγο καιρό από το Ποτάμι, ζητώντας παράλληλα πολιτική γενναιότητα και βούληση για την ενοποίηση όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τη Φώφη Γεννηματά, επιτίθεται στην κυβέρνηση και τη ΝΔ και επισημαίνει ότι η ανασύσταση της κεντροαριστεράς σε ενιαίο πολιτικό φορέα, ικανό να περιγράψει και να επιδιώξει το όραμα μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής Ελλάδας, είναι απαραίτητη και μάλιστα επείγει.

«Από αξιολόγηση σε αξιολόγηση, η κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της χώρας. Δυστυχώς, η κρίση αντί να υποχωρεί βαθαίνει χωρίς να διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα, ενώ η ΝΔ δεν φαίνεται ικανή να διατυπώσει αξιόπιστη πρόταση εξουσίας και αρκείται σε μια αέναη, ανούσια εκλογολογία», αναφέρει και προσθέτει ότι εντάσσεται στην Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να συνδράμει στην προσπάθεια για ενοποίηση όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης. «Μια τέτοια διαδικασία ούτε εύκολη είναι, ούτε προδιαγεγραμμένη, για να είναι επιτυχής, προϋποθέτει βούληση και πολιτική γενναιότητα από όλους», καταλήγει.

Με την προσχώρηση Μπαργιώτα η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα αριθμεί πλέον 19 βουλευτές και θα είναι τρίτη δύναμη στη Βουλή.

«Οι 19 βουλευτές μας είναι η απάντηση στις Κασσάνδρες που μας είχαν τελειωμένους», σχολίασε καλωσορίζοντας τον Κώστα Μπαργιώτα στην Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Άμεση ήταν η απάντηση του Σπύρου Δανέλλη που σχολίασε οτι τίθεται ζήτημα πολιτικής ηθικής.«Είμαι από εκείνους που πιστεύουν απολύτως στην αναγκαιότητα συνεννόησης και ενότητας του χώρου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Αυτή όμως δεν χτίζεται με ενθάρρυνση μετακινήσεων και μεταγραφών βουλευτών, που εκλέγονται με λαϊκή εντολή προς το κόμμα, με το οποίο εκτίθενται. Προφανώς, είναι θέμα συνείδησης και μόνο, του κάθε βουλευτή η σχέση του με το κόμμα του, και δικαίωμά του η ανεξαρτητοποίηση, αν νομίζει ότι το κόμμα του δεν τον εκφράζει πλέον. Όμως η μεταφορά βουλευτικής έδρας, από ένα κόμμα σε άλλο, θέτει ζητήματα πολιτικής ηθικής, και βέβαια κάθε άλλο παρά βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ μας», σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση του Κωστα Μπαργιώτα