ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμφύλιος στη Νέα Δημοκρατία

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης Eurokinissi/Ταττιάνα Μπόλαρη

Σε βαρύ κλίμα, με αφορμή την ένταση που υπάρχει στο εσωκομματικό μέτωπο στη ΝΔ, συνεδριάζει το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα παρουσία και των τεσσάρων υποψηφίων όπου και αναμένεται να παρέμβουν.

Την ίδια ώρα ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο ακόμα και της ματαίωσης της εκλογικής διαδικασίας μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κόμματος με αφορμή τα διαδικαστικά.

Η εισβολή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και η επίθεση που εξαπέλυσε στον Γραμματέα και στον Γενικό Διευθυντή του κόμματος δημιούργησαν σκηνικό ρήξης στο εσωτερικό του κόμματος ανοίγοντας νέα μέτωπα. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίστηκε οργισμένος για το γεγονός ότι, όπως λέει, δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και η αρχή της διαφάνειας όσον αφορά την επιλογή της εταιρίας που θα αναλάβει τα διαδικαστικά και για αυτό ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει πλέον στις διαδικασίες μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ζητά μάλιστα δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό, κάτι που δεν έχει γίνει. O κ. Μεϊμαράκης έφτασε στα γραφεία της ΝΔ, ουσιαστικά μπούκαρε στην αίθουσα που συνεδρίαζε η ΚΕΦΕ, έπιασε από το χέρι τον κ. Αμπατζόγλου και του είπε να αποχωρήσει από τη διαδικασία. Αμέσως μετά εξαπέλυσε επίθεση με ύβρεις κατά του κ. Παπαμιμίκου και του Γενικού Διευθυντή της ΝΔ, κ. Τζιμάρα. Ο τελευταίος, μάλιστα, σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει σε μήνυση ή αγωγή κατά του κ. Μεϊμαράκη. Μάλιστα, ο πρόεδρος τη ΝΔ, τόνισε πως δεν θα συμμετάσχει στο ντιμπέιτ καθώς, όπως είπε, τα τελευταία γεγονότα ευτελίζεται το κόμμα.

Ζητά οικονομικό απολογισμό ο Μεϊμαράκης

Νωρίτερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε ζητήσει στοιχεία για τον οικονομικό απολογισμό των εκλογών του Σεπτεμβρίου από τον αρμόδιο διευθυντή του κόμματος κ. Τσιμάρα. Το αίτημα έγινε το πρωί και συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη το αποσυνδέουν από την ένταση που προέκυψε το απόγευμα μεταξύ των δύο αντρών. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Μειμαράκη κ. Κορομάντζος ζητά με επιστολή του να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις εκλογικές δαπάνες, την εκλογική χρηματοδότηση και εν γένει τα έσοδα, τα έξοδα και το κόστος των εκλογών προκειμένου να υπάρξει επίσημος οικονομικός απολογισμός. Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως έχουν υπάρξει συνεχείς προφορικές οχλήσεις και αίτημα της οικονομικής επιτροπής εδώ και καιρό και δεν υπήρχε η ανάλογη ανταπόκριση.

Στελέχη της ΚΕΦΕ που εμφανίστηκαν έκπληκτοι για όσα συνέβησαν τονίζουν, πάντως, πως ο κ. Μεϊμαράκης έχασε εμφανώς την ψυχραιμία του και πως η στάση του δεν αρμόζει σε πρόεδρο κόμματος. Μάλιστα εκτιμούν πως ο ίδιος ψάχνει τρόπο να «αποδράσει», όπως λένε, μπλοκάροντας τη διαδικασία. Τα ίδια στελέχη λένε πως ο κ. Μεϊμαράκης, από την πρώτη μέρα, προσπαθεί να τορπιλίσει τις διαδικασίες εξαπολύοντας επιθέσεις κατά του κ. Παπαμιμικου και θέτοντας συνεχώς νέα ζητήματα στο τραπέζι χωρίς ποτέ να ξεκαθαρίσει ο ίδιος τις θέσεις του. Τονίζουν, δε, πως μπορεί ο κ. Μεϊμαράκης στο τέλος να μην κατέβει καν για υποψήφιος. Κύκλοι του κ. Μητσοτάκη δηλώνουν επίσης έκπληκτοι για τη συμπεριφορά Μεϊμαράκη, ενώ συνεργάτες του Τζιτζικώστα λένε πως ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν εκτός ελέγχου, επισημαίνοντας πως υπήρχε συμφωνία αλλά η συμπεριφορά του “τα τίναξε όλα”. Αιχμές πως κάποιος δεν θέλει να γίνουν καθόλου εκλογές άφησε ο κ. Γεωργιάδης.

Την ίδια ώρα η ΚΕΦΕ, χωρίς την παρουσία του εκπροσώπου του κ. Αμπατζόγλου που εκπροσωπεί τον κ. Μειμαράκη, και με συμμετοχή μόνο των 8 από τους 17 μελών, αποφάσισε να προχωρήσει αύριο να γίνει η αποσφράγιση των προσφορών των εταιριών που θα αναλάβουν τα διαδικαστικά των εκλογών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων. Παράλληλα, αποφασίστηκε ως βάση προσδιορισμού για τα εκλογικά κέντρα εντός Ελλάδος, να είναι κατά προσέγγιση ο αριθμός 900 και για τα εκλογικά τμήματα, επίσης κατά προσέγγιση, να είναι ο αριθμός 1300.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης