ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογικός πυρετός στη ΝΔ

Προεκλογικός πυρετός στη ΝΔ
Eurokinissi/Στέλιος Στεφάνου

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές και οι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ ρίχνουν πλέον στο τραπέζι όλα τους τα χαρτιά.

Στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη επικρατεί αισιοδοξία η οποία απορρέει και από τις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους. Όμως συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ παραδέχονται πως παραμένουν πολλές παράμετροι που δεν μπορούν να αποτυπωθούν δημοσκοπικά, όπως για παράδειγμα αν θα πάνε να ψηφίσουν τελικά αυτοί που σήμερα δηλώνουν πως θα στηρίξουν Μεϊμαράκη. « Υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων της ΝΔ που θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή ακόμα και για το αν θα πάει στις κάλπες» λένε χαρακτηριστικά και σε αυτή τη λογική καλούν τους πολίτες να στείλουν το μήνυμα συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία και στηρίζοντας τον κ. Μεϊμαράκη.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δίνει τις τελευταίες μέρες πριν την τελική μάχη μεγάλη έμφαση στην επαφή του με τον κόσμο και για αυτό μέχρι την Πέμπτη θα συνεχίσει τις περιοδείες του σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ σήμερα το βράδυ θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη.

Αισιοδοξία επικρατεί και στο περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα καθώς εκτιμούν πως οι νέοι που θα σπεύσουν να ψηφίσουν θα δώσουν τη νίκη στον Περιφερειάρχη Μακεδονίας. Συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα παραδέχονται πως όσον αφορά τον κομματικό μηχανισμό ο κ. Μεϊμαράκης φαίνεται, δημοσκοπικά, να διατηρεί ένα προβάδισμα, επισημαίνουν όμως πως τη νίκη θα τη δώσει η κοινωνία και οι πολίτες που επιθυμούν ριζικές αλλαγές στη ΝΔ και συνολικά στο πολιτικό σύστημα.

Ο κ. Τζιτζικώστας έχει προγραμματίσει να δώσει σειρά συνεντεύξεων το επόμενο διάστημα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και για αυτό μια ενδεχόμενη απεργία διαρκείας ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στη στρατηγική του.

Βέβαιος πως θα μπει στον δεύτερο γύρο δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και θεωρεί πως είναι ο μόνος από τους υποψηφίους που κατάφερε να παρουσιάσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για το μέλλον όχι μόνο του κόμματος αλλά και της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης επενδύσει το χαμηλών τόνων προφίλ του και εκτιμά πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ, στον δεύτερο γύρο, θα του δώσει τη νίκη. Ο κ. Μητσοτάκης περιοδεύει σε περιοχές της Αττικής ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Με επιθέσεις κατά της κυβέρνησης αλλά και με αιχμές για τους συνυποψηφίους του συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα και ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης προτάσσει τον εαυτό του ως τον μόνο που μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα δίνοντας την προοπτική της κυβερνησιμότητας της ΝΔ. Μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη εξαπέλυσε βολές τόσο κατά του κ. Μεϊμαράκη τονίζοντας πως στη ΝΔ δεν θα αλλάξει τίποτα , όσο και κατά του κ. Τζιτζικώστα εκφράζοντας την εκτίμηση πως η ΝΔ θα εξαφανιστεί πολιτικά σε περίπτωση νίκης του σημερινού Περιφερειάρχη Μακεδονίας. Σήμερα ο κ. Γεωργιάδης θα μιλήσει στην Κηφισιά και την Αθήνα και αύριο θα βρίσκεται στη Γλυφάδα.