ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκηνικό ρήξης στη ΝΔ - Πιθανή και η ματαίωση των εκλογών

Σκηνικό ρήξης στη ΝΔ - Πιθανή και η ματαίωση των εκλογών
EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο ακόμα και ματαίωσης της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κόμματος με αφορμή τα διαδικαστικά.

Η εισβολή του Βαγγέλη Μειμαράκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και η επίθεση που εξαπέλυσε προσωπικά στον Γραμματέα του κόμματος, τον Γενικό Διευθυντή αλλά και στο σύνολο των θεσμικών φορέων δημιούργησαν σκηνικό ρήξης στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανοίγοντας νέα μέτωπα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίστηκε οργισμένος για το γεγονός ότι, οπως λέει, δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και η αρχή της διαφάνειας όσον αφορά την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει τα διαδικαστικά και για αυτό ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει πλέον στις διαδικασίες μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Την ίδια ώρα η ΚΕΦΕ, χωρίς την παρουσία του εκπροσώπου του κ. Αμπατζόγλου που εκπροσωπεί τον κ. Μειμαράκη και με συμμετοχή μόνο των 8 εκ των 17 μελών, αποφάσισε την ερχόμενη Πέμπτη να προχωρήσει η αποσφράγιση των προσφορών των εταιρειών που θα αναλάβουν τα διαδικαστικά των εκλογών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ως βάση προσδιορισμού για τα εκλογικά κέντρα εντός Ελλάδος να είναι κατά προσέγγιση ο αριθμός 900 και για τα εκλογικά τμήματα, επίσης κατά προσέγγιση, να είναι ο αριθμός 1300.

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ επισημαίνεται επίσης πως κατά πλειοψηφία η ΚΕΦΕ αποφάσισε το αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές για όλους τους ψηφοφόρους να είναι 3 ευρώ, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι που θα χρησιμοποιηθούν να είναι όπως και το 2009 οι κατάλογοι του υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ