ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής "τσίμπησε" δύο υπουργούς

Η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής "τσίμπησε" δύο υπουργούς
EUROKINISSI/Αλέξανδρος Ζωντανός

Φύλλο και φτερό θα γίνουν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» δύο υπουργών που πιάστηκαν στην τσιμπίδα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή εντόπισε τις «προβληματικές» δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ενώ συνεδρίασε και τέσσερις ημέρες αργότερα, καθώς η περίπτωση του ενός υπουργού μονοπωλούσε προεκλογικά την πολιτική επικαιρότητα, για τη συμμετοχή του σε εταιρία.

Σε ότι αφορά στον έτερο υπουργό, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως επί 3 χρόνια δεν δήλωνε τραπεζική κατάθεση 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ λίγο πριν τις εκλογές υπέβαλλε συμπληρωματική δήλωση.

Η επιτροπή εντόπισε επίσης, δύο πρώην βουλευτές με προβληματικά πόθεν έσχες. Παλαιός βουλευτής υποστηρίζει πως προεκλογικά είχαν τραβήξει πάνω τους τα φώτα αρνητικής δημοσιότητας εξαιτίας των υποθέσεων αυτών με συνέπεια να αποκλειστούν από τα ψηφοδέλτια.

Η πρώην πρόεδρος της επιτροπής Δέσποινα Χαραλαμπίδου που δεν εξελέγη βουλευτής, καθώς είχε ακολουθήσει τη ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, πρόκειται να ενημερώσει τον Γιώργο Βαρεμένο, που την διαδέχεται, για όλες τις ενέργειες που έγιναν το διάστημα που ήταν πρόεδρος για τις υποθέσεις αυτές.

Την 1η Σεπτεμβρίου πάντως, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους είχε αναφέρει πως 10 υπόχρεοι δεν υπέβαλλαν δήλωση, 31 δεν δικαιολογούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία και 20 εμφανίζονταν με μηδενικές καταθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ