ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής, όπου ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους, μια ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατία έρχεται να δημιουργήσει νέα κόντρα μεταξύ των δύο κομμάτων. 

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός κλήθηκε να δώσει σαφείς απαντήσεις στη Βουλή, αλλά αντ’ αυτού κατέφευγε σε «λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα».

Τα ερωτήματα που τίθενται αφορούν την πορεία της αξιολόγησης και το κατά πόσο απαιτούνται νέα μέτρα, ο πρωθυπουργός καλείται να σχολιάσει τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου περί ολοκλήρωσης του 1/3 όσων θα έπρεπε, η ΝΔ διερωτάται αν ο χρόνος μετράει ή δεν μετράει στις διαπραγματεύσεις και τέλος το κόμμα θέλει να μάθει τι επιπτώσεις θα υπάρξουν για την οικονομία αν κλείσει τώρα η αξιολόγηση.

Αναλυτικά τα ερωτήματα της ΝΔ όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση:

«Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει ''καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά''. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;»

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός θα τεθεί προ των ευθυνών του αργά ή γρήγορα.

Άμεση η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως παρότι η ΝΔ έχει κατανοήσει πλήρως τι συνέβη στη Βουλή, προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της.

«Η ηγεσία της ΝΔ έχει κατανοήσει πλήρως τι έγινε χθες στη Βουλή. Και πριν κλείσουν 24 ώρες, από το πέρας της συνεδρίασης, μ' ένα non parer και μια ανακοίνωσή της προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της, τον κ. Μητσοτάκη», αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα.

«Δύσκολα πράγματα, σχεδόν αδύνατον ...», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ με σαφώς ειρωνικό τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στον Τσίπρα: Τελικά είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Είστε όμηρος της ακροδεξιάς σας πτέρυγας

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Εγώ μιλάω την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

Δευτερολογία Τσίπρα: Αν τολμάτε καταθέστε πρόταση μομφής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ