ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μοσκοβισί πετάει το γάντι στο Μαξίμου: Περιμένω από τον Τσίπρα το επόμενο βήμα

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μπορεί η κυβέρνηση να έδινε μεγάλη σημασία στην επίσκεψη του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, αλλά φαίνεται πως και εκείνος με τη σειρά του πιέζει τον Έλληνα πρωθυπουργό, να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να ξεμπλοκαριστούν οι διαπραγματεύσεις και να υπάρχει τελικά αίσιο τέλος στο νέο σίριαλ που δημιουργείται στις Βρυξέλλες εναντίον της Ελλάδας.

Ο Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει το επόμενο βήμα τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα, προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο και να κλείσει αισίως η αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μοσκοβισί ερωτηθείς για μία πιθανή πρωτοβουλία από την ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ξεκάθαρα:

ναι, αλλά αυτό το είπα στον κ. Τσίπρα! Και τώρα εξαρτάται από εκείνον. Να το σκεφτεί και επίσης να κάνει τις αντιπροτάσεις που ίσως είναι απαραίτητες. Αυτή είναι μια συζήτηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα

εννοώντας φυσικά το κρίσιμο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Αναφορικά με τις συναντήσεις που είχε ο κ. Μοσκοβισί με τους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε πως έχουν εξεταστεί όλες οι παράμετροι μίας πιθανής λύσης με τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση, ενώ για άλλη μία φορά παραδέχθηκε πως η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα από τις προβλέψεις, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τα αποτελέσματα ενθαρρυντικά.

Μάλιστα, αφήνοντας έμμεσες αιχμές κατά του ΔΝΤ, δήλωσε πως αυτοί οι αριθμοί είναι οι σωστοί και σε αυτούς πρέπει να βασιστούν οι όποιες αποφάσεις, μιας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει κάνει προβλέψεις προς το χειρότερο σχετικά με την ελληνική οικονομία.

Επανέλαβε επίσης ο κ. Μοσκοβισί στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αλέξη Τσίπρα, πως δεν χρειάζεται άλλη λιτότητα, αλλά ευημερία, δικαιοσύνη και απασχόληση. Σε αντίθεση μάλιστα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μπορεί να υπάρξει λύση και μία συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Όσον αφορά στο ρόλο της επίσκεψής του, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως δεν ήρθε στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί, σημειώνοντας πως η Κομισιόν απλά διευκολύνει τη διαδικασία και ξεκαθαρίζοντας πως το όργανο που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις είναι το Eurogroup, στο οποίο μετέχουν όλοι οι θεσμοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης