ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς πολιτικό κόστος

EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Δεν υπάρχει στην παρούσα φάση συμφωνία χωρίς πολιτικό κόστος», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας παράλληλα ότι «σημασία έχει μέσα από τη δύσκολη πορεία να οδηγηθούμε εκτός μνημονίων».

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Σκουρλέτης έκανε, ωστόσο, σαφές ότι «μία συμφωνία που θα παρατείνει το καθεστώς αβεβαιότητας, που θα λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη και θα ανακυκλώνει την ύφεση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης απέναντι στις προτάσεις του ΔΝΤ και του κ Σόιμπλε, ενώ ανέφερε με νόημα: «Δεν θα τον αδικήσουμε αν σκεφτούμε πως πάει για να πάρει το χρίσμα».

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση πρέπει να σχηματίσει ένα «σχέδιο απεμπλοκής» εάν τα πράγματα καθυστερήσουν, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως «Το σχέδιο δεν μπορεί παρά να είναι μια διαρκής προσπάθεια διαμόρφωσης συμμαχιών και αντίστοιχων συσχετισμών για βαθιές αλλαγές στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Επαναλαμβάνω, αποδεχόμαστε συμβιβασμούς που μας φέρνουν πιο κοντά στην έξοδο από τα μνημόνια και δεν ισοπεδώνουν την κοινωνία».

«Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως θα υφίσταται Ευρωπαϊκή Ένωση σε λίγα χρόνια, αν δεν υπάρξει μια γενναία στροφή στις κυρίαρχες ευρωπαϊκές στρατηγικές», ανέφερε ακόμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης