ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου)

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα την αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει στη Βουλή, στην Ώρα του πρωθυπουργού, εάν θα συνεχίσει να «ανέχεται το παρακράτος των Εξαρχείων» και αν «έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει τη διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρεται στις καταστροφές οχημάτων και δημοσίων κτιρίων, τη δράση των αναρχικών και τις ένοπλες επιθέσεις από παραφυάδες της τρομοκρατίας. Επισημαίνει δε, ότι τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ανάλογα φαινόμενα συναντώνται και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, όπου «συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας».

Κατόπιν αυτών των επισημάνσεων, εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Τσίπρα, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτά τον πρωθυπουργό:

- Αν θα ανέχεται για καιρό ακόμα το παρακράτος των Εξαρχείων εξαιρώντας το από τους νόμους της ελληνικής πολιτείας;

- Αν έχει σχέδιο και βούληση να αντιμετωπίσει την διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα, ειδικά σε περιοχές που έχουν καταστεί άβατο για την Ελληνική Αστυνομία;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης