ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ:Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο τηλεμαχίας

Οι τρεις από τους 4 υποψήφιοι πρόεδροι για την ΝΔ στη Βουλή. Λείπει ο Απόστολος Τζιτζικώστας Phasma Γιώργος Νικολαίδης

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι για μια ακόμα φορά η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ καθώς σε εκκρεμότητα ακόμα παραμένουν ουσιαστικά ζητήματα για την εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου για την ηγεσία του κόμματος.

Χθες μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε πάνω από 6 ώρες δεν υπήρχε συμφωνία όσον αφορά το αντίτιμο που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ψηφοφόροι αλλά ούτε και για τον ο αριθμό των εκλογικών κέντρων και των τμημάτων. Αν και αύριο δεν υπάρξει τελικά συμφωνία μεταξύ των υποψηφίων θα υπάρξει ψηφοφορία .

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση διεκόπηκε αρκετές φορές καθώς οι εκπρόσωποι των υποψηφίων έπρεπε να επικοινωνήσουν με τα επιτελεία τους για να λάβουν οδηγίες. Οπως φαίνεται πάντως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να υπάρξει συμφωνία στο να στηθούν σε όλη τη χώρα 850 εκλογικά κέντρα και 1240 κάλπες, Ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος κατά 20% από τις κάλπες και τα κέντρα που είχαν στηθεί στις εκλογές του 2009.

Εκεί που πάντως δεν φαίνεται να προκύπτει συμφωνία είναι στο αντίτιμο. Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης ζητούν αυτό να περιοριστεί στα 2 ευρώ, όσο δηλαδή και το 2009 και να ισχύσει για όλους, μέλη και μή μέλη. Από την άλλη πλευρά ο κ. Μειμαράκης επισημαίνει πως θα πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός γιατί αλλιώς ο κάθε περαστικός θα μπορεί να ψηφίσει. Σε αυτή τη λογική ζητά να ανοίξουν άμεσα οι κατάλογοι για να εγγραφούν τώρα νέα μέλη τα οποία και θα μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές. Για τα μή μέλη μάλιστα ακούστηκε στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ η άποψη πως το αντίτιμο θα πρέπει να φτάνει ακόμα και τα 20 ευρώ.

Νωρίτερα χθες πάντως σε σύσκεψη των εκπροσώπων των 4 αποφασίστηκε να παραμείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος.

Παράλληλα οι τέσσερις εκπρόσωποι συμφώνησαν σημερα στη διοργάνωση δύο συνδιασκέψεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ανοιχτό πάντως παραμένει ο τρόπος που θα πραγματοποιηθούν καθώς και η θεματολογία τους. Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων πάντως εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγόνός ότι όπως είπαν έχει πραγματοποιηθεί σημαντική πρόοδος ενώ αποφασίστηκε να μην υπάρξουν πληρωμένα διαφημιστικά σποτς στα τηλεοπτικά κανάλια.
Συνεννόηση επισης αναμένεται να γίνει θεσμικά με τη δημόσια τηλεόραση και για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των υποψηφίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης