ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Κατ' αρχήν συμφωνία για ένα debate με αστερίσκους

ΝΔ: Κατ' αρχήν συμφωνία για ένα debate με αστερίσκους
PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της διεξαγωγής μιας τηλεμαχίας άφησαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ σε σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, για τη διεξαγωγή του ετέθη ως όρος να συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι. Παράλληλα οι τέσσερις εκπρόσωποι συμφώνησαν σημερα στη διοργάνωση δύο συνδιασκέψεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ανοιχτό πάντως παραμένει ο τρόπος που θα πραγματοποιηθούν καθώς και η θεματολογία τους. Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων πάντως εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγόνός ότι -όπως είπαν- έχει πραγματοποιηθεί σημαντική πρόοδος ενώ αποφασίστηκε να μην υπάρξουν πληρωμένα διαφημιστικά σποτ στα τηλεοπτικά κανάλια.

Συνεννόηση επισης αναμένεται να γίνει θεσμικά με τη δημόσια τηλεόραση και για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των υποψηφίων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ όπου συζητούνται τα διαδικαστικά ενώ κατά πληροφορίες η πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα ζήτησε να υπάρξει ο ίδιος αριθμός εκλογικών τμημάτων και τερματικών με αυτόν του 2009.

Η πλευρά του Βαγγέλη Μειμαράκη ζητά να ενημερωθεί για τα οικονομικά απο την ΚΕΦΕ, ενώ σε σχέση με τη διαδικασία, υποστηρίζουν ότι προυπόθεση όλων είναι να υπάρξει συμφωνια για τους εκλογικούς καταλόγους.

Ως βάση, σημειώνουν, μπορεί να είναι η λίστα του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και ο κατάλογος του κόμματος. Στην επόμενη φάση θα πρέπει να αποφασιστεί τόσο το ύψος του αντίτιμου όσο και τα τμήματα που θα στηθούν σε όλη τη χώρα.

Το παράδειγμα του 2009 ζητούν να ακολουθηθεί για την εκλογική διαδικασια και οι πλευρές του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη.