ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας για απερχόμενο διευθυντή εσωτερικών υποθέσεων ΕΛ.ΑΣ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρ ομαδόν για την αντικατάσταση του διευθυντή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, Σταύρου Σταυρόπουλου, την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνδέουν με τις καταγγελίες Πανούση, δέχθηκε στη Βουλή ο Νίκος Τόσκας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε τον απερχόμενο διευθυντή «αναποτελεσματικό» και απαντώντας στις αιτιάσεις για εσπευσμένη αντικατάστασή του, είπε πως είναι λάθος να συσχετίζουμε το τι γράφουν ορισμένα ΜΜΕ.

«Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να είναι στο Σώμα. Θα ήθελα αποτελεσματικότητα. Είναι λάθος να συσχετίζουμε το τι γράφουν κάποια ΜΜΕ. Να μην βιαζόμαστε. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέπουμε ανταγωνισμούς ομάδων ή ατόμων στην ΕΛΑΣ. Αρκετά μέχρι εδώ. Υπάρχουν πολλά συμφέροντα και ανταγωνισμός», είπε και παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «για το 2014 από την υπηρεσία εφαρμόστηκε αυτόφωρη διαδικασία για 76 υποθέσεις. Το 2013 η αυτόφωρη διαδικασία κινήθηκε για 108 υποθέσεις και για το 2015 περίπου 40».

Ένταση επικράτησε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττα Καββαδία σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, είπε ότι γίνονται για τις τηλεοπτικές κάμερες. Αντέδρασαν οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας και Σοφία Βούλτεψη –«μιλάει εκείνη που βγήκε βουλευτής από τις κάμερες», είπε με συνέπεια τη διακοπή της συνεδρίασης.

Σε ότι αφορά στην υπόθεση Κουμουτσάκου για την οποία ο Νίκος Τόσκας δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις, έριξε το μπαλάκι της ευθύνης στον Σταύρο Σταυρόπουλο. «Ο κ. Σταυρόπουλος ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας, βεβαίως και ήταν θέμα εσωτερικού ελέγχου», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης