ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρω-μαχίες στη ΝΔ

Ευρω-μαχίες στη ΝΔ
ΑΘΗΝΑ - ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 / ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ ΕΥΑΓ. ΜΕΪΜΑΡΑΚH Eurokinissi/ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε θέση μάχης μπαίνουν και πάλι οι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ. Αυτή τη φορά αφορμή για σύγκρουση έγινε το ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν οι ψηφοφόροι στις εκλογές της 22ης Νοεμβρίου προκειμένου να έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν.

Αυτή τη στιγμή μέσα στο κόμμα υπάρχουν δύο στρατόπεδα. Το πρώτο υποστηρίζει την ανάγκη το αντίτιμο να είναι συμβολικό έτσι ώστε να διευκολυνθούν όσο το δυνατό περισσότεροι να προσέλθουν στις κάλπες. Σε αυτή τη λογική, υπέρ της πρότασης για ένα συμβολικό αντίτιμο – περίπου δύο ευρώ - έχουν ταχθεί οι Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης. Μάλιστα ο Α. Τζιτζικώστας έχει ζητήσει ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες όπως ΑΜΕΑ ή άποροι, να μην χρειάζεται να πληρώσουν.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από την άλλη, αν και επισήμως δηλώνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα, εκπρόσωποί του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή έχουν ζητήσει το αντίτιμο για τα μή μέλη της ΝΔ να φτάνει ακόμα και τα 20 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να αποτρέψουν άτομα που δεν έχουν σχέση με το κόμμα να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχουν αναλάβει τα διαδικαστικά έχουν ενημερώσει την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή πως το κόστος των εκλογών, με έναν μέτριο αρχικό υπολογισμό και χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα ο αριθμός των καλπών που θα στηθούν στη χώρα, θα ξεπεράσει τις 700 χιλιάδες ευρώ.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το τοπίο σχετικά με το που και πόσες κάλπες θα στηθούν. Πιθανότερο είναι το σενάριο να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, να στηθούν κάλπες, δηλαδή, σε δημαρχεία, κοινοτικά καταστήματα και κομματικές οργανώσεις.

Σήμερα ο Αδωνις Γεωργιάδης θα περιοδεύσει στη Χαλκιδική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται για την αυριανή του περιοδεία στη Λακωνία ενώ συσκέψεις στα γραφεία τους στην Αθήνα έχουν οι κκ. Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας.