ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάβρος κατά Σόιμπλε ο Βούτσης: «Βλακείες τα όσα λέγονται»

EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε τροχιά σύγκρουσης με το Βερολίνο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Γερμανός αξιωματούχος επιμένει να εξαπολύει κεραυνούς κατά της κυβέρνησης και προβάλλει προσκόμματα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μετά τις παροχές του Αλέξη Τσίπρα

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα που τα έβαλε με την «ψυχή των δανειστών» και εμμέσως τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών (αν και συνεργάτες του διευκρίνιζαν οτι οι αναφορές του στη Βουλή δεν τον αφορούσαν), τη σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που αναφέρθηκε ονομαστικά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την «εμμονή» του.

Οι επιθέσεις κατά της Γερμανίας δείχνουν να είναι συντονισμένες μετά και τους μύδρους του κ. Σόιμπλε στην εφημερίδα «Die Zeit» και προφανώς τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο. Ο Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε «βλακείες» όλα όσα λέγονται και γράφονται περί υψηλών συντάξεων στην Ελλάδα και πιέζουν για περαιτέρω παρεμβάσεις σε ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό.

«Θου κύριε φυλακήν το στόματί μου», είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας ωστόσο, πως η ελληνική πλευρά δεν θα στέλνει απειλές μέσω twitter και Facebook. Επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη «βλακείες» και τόνισε ότι είναι «άδικες» οι απόψεις που προσάπτονται προς τη χώρα, ότι υπάρχει καθυστέρηση είτε σε ειλημμένες αποφάσεις είτε σε αποφάσεις που θα έπρεπε να παρθούν χθες και ακόμη δεν παίρνονται.

Ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «προσχηματικές» τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά την καταβολή του εφάπαξ επιδόματος αλλά και «εγκληματικό» και «δολοφονικό» τον χειρισμό των δανειστών στο ζήτημα αυτό, καθώς η κυβέρνηση είχε ενημερώσει ότι τα χρήματα που δόθηκαν προέρχονται από την υπεραπόδοση των εσόδων.

«Έλεος, δεν κατάλαβα, τι θέλουν; Να γίνουν τα Βαλκάνια μια ζώνη των 200-300 ευρώ;», αναρωτήθηκε και απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν υπάρχει πολιτικό σχέδιο. Όπως είπε, δεν νοείται τον Απρίλιο «να είμαστε εντάξει στα μαθήματά μας» και τον Δεκέμβριο που εστάλησαν τα στοιχεία να τα αμφισβητούν.

Πάντως, παρά τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε, η ένταση της φωνής του ανέβηκε πολλές φορές, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι εντός του Ιανουαρίου θα κλείσει η αξιολόγηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης