ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν ήρθε να καταλύσει το νόμο

ΦΩΤΟ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Διακριτές αλλά καθαρές σχέσεις με την πολιτεία, ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Βουλή.

Στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, στην επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σημείωσε με έμφαση πως στην ποιμαντική της Εκκλησίας δεν υπάρχει η λέξη χωρισμός.

«Διακριτοί ρόλοι, αλλά καθαροί, ακούστηκε η λέξη χωρισμός, δεν έχουμε τέτοια φράση στην ποιμαντική μας, αυτός που φεύγει, φεύγει μόνος του», σχολίασε μετά και την σφοδρή του σύγκρουση με τον τέως υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για το μάθημα των θρησκευτικών και πρόσθεσε πως η Εκκλησία δεν ήρθε για να καταλύσει το νόμο, το κράτος, τη Βουλή.

«Υπάρχουν ιδεοληψίες που μας σπρώχνουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, το καράβι βουλιάζει και αν βουλιάξει δεν γλιτώνει κανένας, βουλιάζουμε όλοι», επεσήμανε και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι από τη σημερινή συνάντηση στη Βουλή άνοιξε μια χαραμάδα για συνεργασία. «Μπορούμε να συνεργαστούμε και σήμερα η συνάντησή μας μπορεί να βγάλει μια σπίθα», ανέφερε είπε και σχολιάζοντας όσα του είπε στη συνομιλία τους ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου πως «έχουμε πολλά να κάνουμε», πρόσθεσε: «και πολλά και καλά αν πάμε έτσι».

Σε ερώτηση της Αννέτας Καββαδία για τις φωνές μίσους εντός της Εκκλησίας, ο Μακαριώτατος απάντησε πως καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του και πως ο ίδιος ακόμη κι αν θεωρεί πως είναι σε λάθος γραμμή, θα το πει μεν, αλλά δεν θα του κόψει το κεφάλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης