ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Συντριπτικό προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σχεδόν διπλάσιο ποσοστό συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 30,5%, έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Στην τρίτη θέση «ισοβαθμούν» με το ίδιο ποσοστό 6% η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,7%, ενώ η Ένωση Κεντρώων εμφανίζεται να παλεύει για είσοδο στην Βουλή με ποσοστό 2,5%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Πλεύση Ελευθερίας ( Ζωή Κωνσταντοπούλου) κινούνται στο 2,3%, ενώ το Ποτάμι συγκεντρώνει 1,6% και η Λαϊκή Ενότητα (του Παναγιώτη Λαφαζάνη) 1,1%. Στο 17% κινείται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Για πρώτη φορά η πλειοψηφία δηλώνει ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό της Νέα Δημοκρατία. Επιπλέον, το 67% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης, με το 59,3% των αναποφάσιστων που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ να μην επιστρέφει στο κόμμα που ψήφισε και το 10% να κατευθύνεται απευθείας στη Νέα Δημοκρατία.

Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα παραμένει η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ μόλις στο 33,4% ενώ της ΝΔ είναι στο 83,4%.

Σε ότι αφορά τα επιμέρους στοιχεία της δημοσκόπησης και στο τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με τη διαπραγμάτευση το 60,5% απαντά να αρνηθεί τα σκληρά μέτρα και να πάει σε εκλογές.

Επιπλέον 65% των ερωτηθέντων κρίνει ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα ήταν λάθος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης